Cestovní outfity, které budete chtít hned obléknout

Cestovní outfity, které budete chtít hned obléknout

Vyrážíte na dovolenou a nevíte, jak se obléct pohodlně, ale stylově? My vám s tím pomůžeme! Připravili jsme 7 inspirativních cestovních outfitů, které si zamilujete.

Otázka, kterou si před odjezdem na dovolenou klademe všechny: "Co si vezmu na sebe?" Abychom vám odpověď na tuto otázku alespoň trochu usnadnili, připravili jsme několik outfitů, kterými se při výběru toho vašeho můžete nechat inspirovat. Dnešní trendy nabízejí opravdu širokou škálu oblečení, ve kterém se budete moci cítit jak stylově, tak pohodlně. Nebojte se zároveň přizpůsobit svůj outfit teplotě vaší výchozí i cílové destinace. Při cestování letadlem je ale důležité myslet i na klimatizaci, kvůli které je v letadlech často zima. Východisko je proto naprosto jednoduché - nic nepodcenit a vrstvit! 

1. Pohodlně v legínách 

Možná nejste zastáncem běžného nošení legín, na dlouhé lety jde ovšem jednoznačně o nejpohodlnější variantu. Nehrozí, že vás budou legíny někde tlačit, a i když se na sedadle schoulíte do klubíčka, abyste se alespoň trochu vyspala, svou pružností se vám přizpůsobí a budete si připadat jako v pyžamu. Jediné, na co je dobré myslet, je kontrola, zda nejsou legíny průsvitné. Pokud si v legínách a v mikině budete připadat moc obyčejně, můžete outfit oživit například originálnějším svetrem nebo třeba zajímavou bundou.  

Cestovní outfityCesotvní outfity

2. Tepláky už nejsou jen na doma

V poslední době se dostaly do popředí opět tepláky. Ty vám mohou zaručit jednak naprosté pohodlí, ale jejich popularita zároveň dovolila návrhářům nechat se unést při navrhování originálních a dokonce i elegantních kousků. K teplákům se nebojte vzít mikinu, docílíte tak jednoduchého sportovního vzhledu a nebudete se muset bát, že byste v letadle měla zmrznout. 

cestovní outfityCestovní outfit tepláky

3. Culottes vás jistí

Culotte kalhoty momentálně zažívají období své největší slávy. Jejich popularita dovolila i designérům, aby se na kouscích, které pod jejich rukama vznikají, pořádně vyřádili. Díky tomu si můžete vybrat z mnoha střihů, látek i vzorů podle toho, jak se zrovna cítíte. Jsou také ideálním výběrem pro cestování. Nejen, že váš outfit bude hned vypadat, jako kdybyste se opravdu snažila, ale zároveň se nemusíte bát o své pohodlí. Kalhoty jsou volné a tak vás rozhodně nebudou omezovat v pohybu a vy si můžete v sedadle najít svou oblíbenou pozici. 

Cestovní outfityCestovní outfity

4. I pohodlné šaty jsou cesta

Pokud jedete z místa, kde je teplo, na místo, kde je ještě tepleji, pravděpodobně budete chtít zvolit méně hřejivou variantu. I v tomto případě vám móda posledních měsíců  nabízí jednoduché řešení, protožeT-shirt šaty nebo svetrové šaty jsou součástí mnoha kolekcí. Pokud ovšem zvolíte trikové šaty, nezapomeňte si přibalit i svetr, protože v letadle bývá často chladno. Tento problém budete mít již vyřešený, pokud zvolíte svetrové šaty. Pro ležérnější vzhled a větší pohodlí se nemusíte bát trikové šaty zkombinovat s teniskami.

Cestovní outfityCestovní outfity

5. Hlavně neprochladnout!

Jak už jsme zmínili, cestování je opravdu zrádné nejen kvůli rozdílným teplotám v počáteční i cílové destinaci, ale také kvůli teplotám v letadle. Určitě si proto alespoň do příručního zavazadla nezapomeňte přibalit něco na sebe. Je jen na vás, zda váš cestovní look bude elegantnější a rozhodnete se pro svetr, sportovní mikinu nebo třeba bundu. Základem je každopádně mít něco na sebe. Nikdo přece nechce nakonec svou dovolenou proležet. 

Cestovní outfitCestovní outfityCestovní outfity

6. Vše v jednom 

Pokud nechcete řešit, co si vezmete za kalhoty a co za tričko, jednoduchým řešením je overal. Z  nabídky overalů si můžete vybrat snad úplně ze všech druhů kalhot, co existují, a nemusíte se bát, že byste nebyla sladěná. Druhou variantou jsou "two piece" kousky. Jde o kalhoty a top, které patří k sobě, proto si nemusíte lámat hlavu s kombinováním. Jejich výhodou je také snadnější manipulace při cestách. 

Cestovní outfityCestovní outfitycestovní outfity

7. Klasika je klasika

Naprostou samozřejmostí je varianta klasických džín. Ty jsou sice součástí šatníku každé ženy, ale mohou být při dlouhém sezení lehce omezující. Je proto dobré, vybrat pružnější skinny džíny či sáhnout po variantě mom nebo boyfriend džín, které jsou volnější a umožní vám proto více pohybu. Jejich výhodou je, že s džíny můžete zkombinovat v podstatě cokoliv, a tak nemusíte moc dlouho přemýšlet, co se k nim bude hodit. 

cestovní outfitycestovní outfitycestovní outfity

pinterest.com, missguided.co.uk

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram