Chanel Podzim 2014 Couture

Chanel Podzim 2014 Couture

Kreativní ředitel značky Chanel Karl Lagerfeld se tentokrát inspiroval stylem francouzského vizionářského architekta Le Corbusiera. Všechny modely tak přejímají jeho ostře geometrický styl, který spojují s barokními prvky.

Nová kolekce od Chanelu není podle Lagerfeldových slov couture v pravém slova smyslu. Modely jsou spíše lisované než šité, přesto si však uchovávají punc luxusu, kvality a jedinečnosti. Čisté a ostré linie jsou narušovány zlatými orientálními výšivkami a oblými až barokními tvary sukní i rukávů. Tradiční dlouhé sukně střídají krátké varianty nebo ještě častěji kalhoty.

 

Zajímavé je i materiálové složení. Kromě tradiční krajky se zřejmě na základě Le Corbusierova betonu rozhodl Karl Lagerfeld použít např. silikon nebo keramiku, z níž je tvořena pestrá mozaika na předních částech kabátů, ale také na nohavicích nebo kapsách.

 

Základní barvou celé kolekce je bílá, která ještě více vynikla na čistě bílém mole zdobeném jen logem Chanelu. Objevují se ale i další neutrální odstíny, zlatá, červená a modrá.

 

Zdroj obrázků: style.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram