Chanel Podzim 2015 Couture

Chanel Podzim 2015 Couture

Chanel představil svou podzimní kolekci vysokého šití. A v podstatě nás ničím novým nepřekvapil.

U přehlídek módního domu Chanel poslední dobou vždy čekáme speciální místo konání. Když se Chanelu povedlo zakomponovat jednu ze svých show do supermarketu, dokáže své nové modely předvést všude. Tentokrát se v pozadí přehlídky hrálo na casino, kde si diváci mohli všimnout hereček Kristen Stewart, Julianne Moore nebo Lily Collins či zpěvačky Rity Ora. Z modelek u sázecích stolů zasedly Stella Tenant nebo Lara Stone. A všechny dohromady společně s několika pány dělali modelkám "křoví".

Kromě samotného pozadí přehlídky nás ale Chanel a jeho nejnovější tvorba pod taktovkou Karla Lagerfelda vůbec nic nepřekvapilo. Chanel posledních pár sezón produkuje to samé, akorát trochu pozmění střihy, změní barvy a některé prvky či materiály vymění za jiné. Některé z podstatných znaků ale zůstávají naprosto stejné a kolekce od Chanelu tak přestávají být originální. Jako by byl Chanel posledních pár let jednou velkou společnou kolekcí. Nepopíráme, že některé kousky a střihy jsou skvostné. Obdiv si zaslouží především vyšívané kostýmky a poslední část kolekce s večerními róbami. Zbytek ale jakoby zcela postrádal jakoukoli originalitu a snahu o ni.

Show měla nejspíše vyčnívat především úpravou vlasů a make-upem. Jako by Chanel všechny své modelky naladil do stylu slavné editorky a sloupkařky Diany Vreeland. To, co modelky předváděly na svých hlavách, byl přesně její typický účes. Vintage nádech nové kolekci sluší. Lagerfeld se možná znovu snaží vrátit ke stylu samotné zakladatelky značky Coco Chanel. A to je dobře. Jeho posledních pár couture kolekcí pro Chanel totiž ničím zvláštním nevyčnívalo, a některé věci Lagerfeld rád opakoval a stále opakuje.

Někteří říkají, že Chanel bez typického tvídu a kostýmků by už nebyl Chanel. Jiní oponují tím, že Lagerfeld recykluje své staré nápady a s ničím novým nepřichází. Ať už je to tak nebo tak anebo od každého něco, jsme zvědaví, jak se Chanel bude vyvíjet dále. I nám totiž poslední dobou připadá stejný. Slušivý, elegantní, šik ale stejný.

Foto: style.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram