Chanel S/S 2015

Chanel S/S 2015

Chanel znovu překvapil. Karl Lagerfeld do starého železa ještě rozhodně nepatří!

Chanel si pro svou přehlídku vybral výstavní pavilon Grand Palais, nikoli jeden ze širokých pařížských bulvárů, jak by se mohlo zdát. Jen v pavilonu jeden takový nechal vystavět a aby byl dojem dokonalý, pravý boulevard, jak jim říkají Francouzi, lemovaly i vysoké budovy. Diváci tak seděli u dlouhé silnice s přechodem, která funkci přehlídkového mola zastala bez sebemenších problémů.

Lagerfeld nás společně s Chanelem už zavedl do retro supermarketu a vytváření kulis pro své přehlídky se mu evidentně zalíbilo. Modelky brázdily bulvár samy, ve dvou i ve skupinkách, štěbetaly spolu a publikum ignorovaly. Jako by si jenom vyšly na víkendovou procházku do ulic. Uvolněná je, kromě navozené nálady během show, i celá nová kolekce.

Módní řada je plná toho, co je pro Chanel tak charakteristické, plus nové vzory a široká paleta barev. Čeká vás tvíd, pruhované kardigany a různé varianty neformálních kostýmků.

Chanel se konečně zbavil paruk a líčení, jež bylo posledních pár sezón stejné. Nově si Lagerfeld nechal vytvořit armádu soběstačných a silných žen, které na konci přehlídky demonstrovaly s cedulemi vyzývající přihlížející k podpoře žen a k tomu, aby se snažili odlišovat.

Zdroj foto: style.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram