Chufy představuje druhou kolekci inspirovanou Afrikou

Chufy představuje druhou kolekci inspirovanou Afrikou

Mladá značka Chufy představila konfekční kolekci s africkými zvířecími motivy jako výsledek cestování po safari. Je na co se dívat!    

Na safari i do města

Sofía Sanchez de Betak stojí v čele své značky Chufy. Talentovaná módní ředitelka a konzultantka z New Yorku vytvořila svou teprve druhou kolekci pro podzim 2018, která je opět výsledkem nadané návrhářky a její lásky k cestování. Před dvěma lety si Sofía projela safari v Africe a její vlastní šatník z té doby jí nyní posloužil jako inspirace. Představila si, co v té době nosila, jako například oblečení od Valentina, shodou náhod také s africkými motivy. Sama vytvořila svou verzi oděvů vhodných na safari ale i do města.

Zvířata jako inspirace

Jednotlivé kousky oblečení jsou hlavně se vzory divokých zvířat. Tradiční africké motivy jsou v barvách typických pro zemi jako Kenya, ale ve střízlivé verzi. Pro moderní ženu dávající přednost klasice ale i nekonvenčnímu stylu, je to vhodná kombinace motivů, vzorů i afrického vlivu. Dlouhé šaty košilového střihu s výraznými kapsami nebo barevně vzorované šatové župany či overaly a topy se stejným vzorem jako kalhoty, vše má jedno společné: odlehčený styl, pohodlnost a náklonnost k africké kultuře, a to zejména fauně. Sofía dokázala svou láskou k cestování stvořit praktickou, ale přesto výraznou kolekci oděvů, která zaujme každého pozornost.

Tradice i nekonvenční přístup 

Důmyslně zpracované detaily jako zvířecí ozdobné lemy šatů, graficky vzorované okraje nebo použití tradičních prvků z odívání v Kenyi jako například "kanga" jsou patrnými vlivy. "Kanga" patří k typickým rysům odívání v afrických zemích. Jedná se o bavlněný obdélník všitý do šatů. Vyznačuje se složitými vzory, textem v afrikánštině a výraznými barvami. Chufy se podařilo zkombinovat staré vzory s novými na jednoduchých střizích. A konečný úspěch byl zaručen. 

Zdroj; vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram