Čím si nevědomky ničíte své oblečení?

Čím si nevědomky ničíte své oblečení?

Je škoda muset se předčasně loučit s kousky, které jsme milovali jen proto, že jsme se o ně pořádně nestarali.

1. Skládání kůže

Nikdo nemá rád na kožené bundě, kalhotách nebo šatech neestetické obrysy na místech, kde bylo oblečení složeno. Kůži nejde žehlit a odstranit je, trvá věčně. Proto je lepší se skládání kožených věcí úplně vyhnout a raději je mít pověšené ve skříni. 

2. Zapomínání na impregnaci

Ano, někdy jsou prodavačky v obchodě otravné s nabídkou impregnace na boty. Pokud ale boty vůbec neimpregnujete, vážně jim ubíráte na životnosti. Ochranný sprej se postará o to, aby byla obuv méně náchylná k odřeninám a škrábancům. Bohužel pro ty případy, kdy se rozbíjí podrážky, zatím výrobci žádný sprej nevynalezli.

3. Špatné skladování kabelek

Zaprvé kabelky byste neměla mít pověšené za ucha, ale volně položené. Za druhé by měly mít dost prostoru a také chráněny před usazováním prachu. Proto spousta žen nedá dopustit na ochranné sáčky, které bývají k dražším kabelkám přikládány. Takový sáček ale není těžké vyrobit, takže jím můžete chránit i ty levnější kousky. 

4. Nepraní podprsenky

Nosíte-li jednu a tu samou podprsenku každý den, a ještě ji zapomínáte prát, děláte chybu. Odborníci radí, že byste měla střídat vícero podprsenek, jednak tím prodloužíte jejich životnost a jednak není určitě dobré zvyknout si jen na jeden střih. Co se týče praní, podprsenka by se měla prát ručně po pár nošení. Tak na to zkuste příště myslet! 

5. Praní spodního prádla v pračce

Sice existují prací programy, které jsou určené na jemné prádlo a sáčky, do kterých ho máte vkládat, co rozhodně do pračky ale nepatří, jsou podprsenky. Určitě nikdo nebrání v praní bavlněných kalhotek, krajkované a dražší kousky byste si ale měla opečovávat ručně ve vlažné vodě, protože příliš horká voda škodí.

whowhatwear.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram