Čína už nebude od roku 2020 vyžadovat testování kosmetiky na zvířatech

Čína už nebude od roku 2020 vyžadovat testování kosmetiky na zvířatech

Zastánci zvířat po celém světě si konečně mohou oddychnout. Čínská vláda oznámila, že ruší nařízení testovat veškeré kosmetické produkty na zvířatech, a to už od roku 2020.

Čínský zákon se mění

Po desetiletí to byl předpis, povinný zákon a nutnost pro všechny kosmetické značky, které obchodovaly a prodávaly kosmetiku na čínském území, testovat výrobky na zvířatech. Veškeré zahraniční i domácí značky měly dveře na čínský trh otevřené. Mnoho z nich však odradil zákon o pokusech na nevinných tvorech. Mezinárodní institut pro moderní vědu IIVS přišel minulý týden s revoluční zprávou, že Čína souhlasí testovat kosmetiku jiným způsobem než výlučně jen zvířecí formou. Pozitivní přístup čínské velmoci znamená, že se ušetří milióny zvířecích životů. 9 nových vědeckých metod otestuje kosmetiku stejně dobře a i lépe. 

Šance pro zvířata i pro nové firmy

Doposud proces testování odmítaly firmy a značky, které se zastávaly pokusných a trpících zvířat. Značky pak neměly šanci se na čínském trhu prosadit. Od roku 2020 ale nyní mohou bezpečně vstoupit do miliardové země a novým způsobem testovat své produkty, než se začnou prodávat. IIVS institut spolupracoval dlouhodobě s národní čínskou asociací pro zdravotní výrobky NMPA a uznal, že největším úsilím bylo přesvědčit Čínu o pozastavení zvířecích testů a jejich úplné zrušení v budoucnosti. Humánnost nakonec zvítězila. 

Oficiální dokument slibující a potvrzující platnost nového zákona o odlišných metodách testování kosmetických výrobků v Číně byl potvrzen oběma instituty a potěšil tak milióny zastánců zvířat po celé zeměkouli.  Rok 2020 není daleko a platnost nastane ihned od 1. ledna 2020.

Zdroj; pinterest.com, vogue.co.uk

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram