Co dělat, když nejste spokojena se svým novým střihem vlasů?

Co dělat, když nejste spokojena se svým novým střihem vlasů?

Možná už jste to také zažila. Kadeřnice vás ostřihala tak, že byste se nejraději rozbrečela a utekla. Stačí ale zachovat klid. I takováto situace se dá řešit. 

Sedíte přes hodinu u kadeřnice a když se blíží konec, zděsíte se pohledem sama na sebe. Chce se vám řvát, jste neuvěřitelně vytočená, smutná a možná se vám do očí hrnou i slzy. Nemáte ponětí, jak získat zpátky své vlasy. Proč jste sem vlastně vůbec chodila? Hlavně nepanikařte. Teď je čas to ještě zachránit. 

Řekněte kadeřnici hned, že nejste spokojena
To, že máte právě na hlavě něco jiného, než jste si vysnila, okamžite neznamená, že kadeřnice odvedla špatnou práci. Možná jste se jen špatně pochopily. Zkuste co nejlépe specifikovat, co se vám nelíbí. Ostřihané vlasy na podlaze už vám sice zpět nevrátí, zato ale může zkusit upravit sestřih tak, aby se zamlouval i vám. V dnešní době se své oblibě těší krátké střihy vlasů a většině žen i moc sluší. Stačí zvolit pro každou jednotlivou ženu ten správný! 

Dorazíte domů a stále nejste spokojena
I to se může stát. Nezoufejte a raději na nůžky vůbec nesahejte. Možná totiž nemáte vlasy ostříhány špatně, jen je máte nastylizované do účesu, který vám nesluší, necítíte se v něm dobře nebo se vám jednoduše jen nelíbí. Zkuste se vyspat a ráno se o vlasy postarat přesně tak, jak jste zvyklá. Buď zjistíte, že to vlastně vůbec není špatné a nový sestřih si oblíbíte nebo zavoláte kadeřnici a co nejlépe ji vysvětlíte, proč nejste spokojena. Při další návštěvě salónu by vaše vlasy kadeřnice měla upravit podle vašich představ. 

Zkuste nové přípravky
Vaše vlasy jsou teď dost pravděpodobně kratší a třeba mají i jinou barvu. To si žádá také nové přípravky na péči o vlasy. Třeba takový neoblíbený žlutý podtón nové blond vylepší silver šampon, který je běžně k sehnání v drogeriích. Zároveň se snažte vypozorovat, jak se změnily vlastnosti vašich vlasů. Více se lámou? Zakupte šampon na posílení vlasů. Méně se mastí? Mejte je méně často a méně agresivními přípravky. Jsou zplihlé? Vyzkoušejte masky nebo vlasové olejíčky.   

A hlavně nezoufejte. Protože s novým střihem vlasů můžete začít i nový život!

Zdroj: byrdie.com
pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram