Co jste nevěděla o korzetech

Co jste nevěděla o korzetech

Korzety jsou pověstnou součástí šatníku. Povídá se o nich ledasco. Jedním z největších mýtů je například tvrzení, že by mohly být zdraví škodlivé.

Pakliže to nebudete se stahováním přehánět a nebudete se stahovat do vosího pasu, působí korzety na sebevědomí i postavu spíše blahodárně.

Korzety v Evropě přišly do módy v šestnáctém století, kdy je nosili ženy i muži. První korzety však vznikly již 2000 let před naším letopočtem. Původně měl korzet hlavně kuželovitý tvar, takže vůbec neškrtil. Dušení a škrcení přišlo až s 19. stoletím, kdy do módy přišlo, mít postavu přesýpacích hodin za každou cenu. Tato éra korzetům nenávratně ublížila, jelikož právě od té doby se traduje, že veškeré korzety jsou nezdravé, i když tomu tak vůbec není. Moderní korzety totiž již nestlačují, ani nelámou žebra a nedrtí ani žaludek. Pouze přirozeně formují a zkrášlují.

 

Jak se korzety zasloužily o to, že máme Českou republiku
Buďme rády, že korzety máme, vždyť i díky nim máme Českou republiku! Jak je to možné? V období první světové války 17 statečných mladých českých žen, které v té době žily převážně v USA, pašovaly s pomocí tajných skrýší v korzetu kódované zprávy do ověřených rukou v Praze.

Ženy tak působily jako špionky a riskovaly svůj život. Zdá se vám to neuvěřitelné? Je tomu však vskutku tak. Právě s pomocí korzetů se předávaly chystané plány od Tomáše Gariqua Masaryka na vznik nového státu, tedy Československa. Díky korzetům tedy 28. října 1918 vznikla Československá republika.

Nezavrhujme proto korzety a spíš si jejich pozitiva vychutnejme, vždyť nás umí udělat princeznami. Nosit je přitom můžeme nejen pod oblečením, ale i jako součást vnějšího oblečení. Korzetové šaty jsou již řadu let velmi oblíbené a korzety jdou ještě dál. V současnosti existují i takové, které si můžete vzít i k saku a běžným riflím.

Zdroj: luxusnipradlo.cz, google

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram