Co nikdy neoblékat do fitness a proč

Co nikdy neoblékat do fitness a proč

Oblečení hraje svou podstatnou roli i během našeho odhodlání za lepší postavou. Když se oblékneme prakticky a hezky, bude se nám i lépe cvičit. Co ale z fitness outfitů raději vynechat?

Dávno je známo, že příjemně vyhlížející oblečení dle nejnovějších trendů vás dokáže motivovat k cvičení. Protože: Musíte jít cvičit, když jste si koupila ty nové úžasné legíny do fitka! Nebo ne? Některé oblečení ale k cvičení určené není, a byť se vám může jevit pohodlně (a pohodlné bude), vašemu workoutu se už tolik líbit nebude.

100% bavlna? Do fitness ne!
Především bavlněná trika a tílka jsou super pohodlná, ale na cvičení je raději vyměňte za kousky ke sportu přímo určené. Bavlna totiž na rozdíl od lehkých funkčních materiálů dlouho schne, neodvádí pryč pot a jakýkoli nepříjemný zápach na ní zůstane až do vyprání.  

Staré tenisky vyhodit
Domníváte se, že na posilování ve fitness nebo na hodině Tabaty není zapotřebí mít tu nejnovější obuv za několik tisíc, ale bohatě vám postačí staré tenisky? Opak je pravdou. Obuv, která nesedí přesně vašemu chodidlu, vám tím pádem nedokáže poskynout ani takovou oporu, a na to pak doplácí kotníky, kolena, ale i kyčle a další části vašeho těla. Proto byste měla vážně zauvažovat nad koupí tenisek přesně určených do fitness. Jsou lehké, prodyšné a nechybí jim potřebné odpružení paty. 

Dostatečně vysoká opora podprsenky
V dnešní uspěchané době jsou populární rychlá cardio cvičení spojená s těžkým posilováním. A ty obsahuji spousty výskoků, změn pozic a dalších cviků. Nebudete-li mít podprsenku s dostatečně vysokým stupněm opory, nepůjdete do toho naplno. Proto u výběru nové sportovní podprsenky dbejte nejen na trendy design, ale i na to, aby vám podprsenka nabízela podporu, kterou potřebujete!

Oversized do města, ne na cvičení
Obliba oversized oblečení je na svém módním vrcholu, do sportu by se nám ale prolínat neměla. Oblečení, které vám přečuhuje nebo visí, se snadno může zachytit o nějaký přístroj a způsobit vám nehezký úraz. Pro správné provedení cviků je také důležité vidět přesné pohyby vašeho těla, a to bez obepnutého oblečení nejde!

Bez šperků a parfémů
Vešekeré šperky je nejlepší odložit v šatní skříňce. Nejen že by vám mohly překážet, zároveň byste si je mohla poškodit a během cvičení je musela zbytečně hlídat. Zákaz platí i pro těžce parfemované parfémy a tělová mléka. Nikdo nemá rád zápach potu, ale parfémy ve spojení s potem mohou vyvolat bolesti hlavy nebo už jenom nepříjemný zápach. 

Zdroj: womenshealthmag.com
pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram