Co raději do práce neoblékat

Co raději do práce neoblékat

Někde dresscode platí, jinde ne. To ale neznamená, že můžete obléknout úplně cokoli. Některé vaše outfity by se totiž kolegům vůbec líbit nemusely. A co potom šéfovi.

To, co je moc krátké - vynechte takové kousky ze svého profesionálního šatníku. Všechno, co byste si v klidu mohla obléci na červený koberec jednoduše do práce nepatří. Toto pravidlo zahrnuje jakékoli šaty, sukně i kraťasy. A platí to i v zimě, když máte punčocháče. 

Bez ramínek, s hlubokým výstřihem, holými zády, roztrhané - ani tyto, byť v dnešním světě populární modely, do kanceláře nepatří. U vrchních částí dbejte na to, abyste zbytečně neprovokovala a oblíbené potrhané boyfriend džíny nahraďte černými skinny

Příliš up-to-date trendy - ideální na osobní život. Pokud ale budete do kanceláře oblékat módní hity jako crop topy, boyfriend džíny, průsvitné košile nebo overaly, pravděpodobně budete nepříjemně vyčnívat. Pohrajte si raději s business trendy - peplum nebo pouzdrový střih a jemné vzory. 

Sportovní & festivalový styl - zní to zbytečně ale přesto: patří na sport a na festivaly. Ne do práce. Nike tenisky jsou skvělé, stejně tak žabky, šedé úpletové tepláky i pánské flanelky. Šetřete si je ale spíše na čas po práci.

Pozor na líčení - přestože vám pouze připadá, že vyjadřujete své já, asi žádná žena nechce skončit pod štítkem "ta divná z třetího patra". Vybírejte si tedy tluměnější odstíny laků na nehty a zeleno oranžovým kouřovým líčením doplňte prázdninový outfit. Ne ten pracovní. 

Spodní prádlo je spodní z nějakého důvodu - nechte mu tento jeho přívlastek. Přestože jsme nedávno psali o podprsenkách, které mají být vidět, do kanceláře na tento trend okamžitě zapomeňte. A platí to i u kalhotek, nemusí prosvítat nebo vylézat zpod nízkého pasu kalhot. (Ty navíc už nejsou trendy pár let!)

Zdroj: whowhatwear.com; answear;
pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram