Co vás láká více, tradiční nebo netradiční svatba?

Co vás láká více, tradiční nebo netradiční svatba?

Tradiční svatba či netradiční svatba? To je poměrně těžká otázka, už samotný pojem tradiční svatba může pro každého z nás znamenat něco zcela jiného. 

Netradiční na svatbě můžou být jen drobné detaily, jako je účes či šaty nevěsty, svatební dort, pokrm nebo hudba. Může to být také jen místo, kde je svatba pořádána, neobvyklá výzdoba ale i celá svatební ceremonie.

 

Každý to vnímáme jinak. Většina párů si v dnešní době tradiční svatbu představí pravděpodobně jako svatbu na radnici s rodinou a nejbližšími, zakončenou hostinou a oslavou do ranních hodin. Někde se ovšem stále udržují lidové zvyklosti a i mladí se stále touží brát v kostele nebo pořádat svatby ve vlastní vesnici třeba i v krojích. Takové jsou pak tradiční svatby typické nejčastěji pro moravské kraje a slezské kraje, tedy kraje s dlouholetými tradicemi.

Vzhledem k novým trendům začíná z mladé generace postupně vyprchávat vliv těchto lidových tradic, zvyklostí i náboženství.

Dnes jsou pravděpodobně nejoblíbenější svatby v zámeckých zahradách a na zámcích vůbec. Svatebčany jistě taková místa okouzlí svým půvabem, historickým interiérem s dobovou výzdobou a především poetickým okolím, které zajistí nádherné pozadí pro svatební fotografie. Tak ne zcela obvyklá, avšak krásná místa, lákají ke svatbě se středověkým nádechem. Jen si představte tu pohádkovou romantiku, jak nevěsta přijíždí ke svému nastávajícímu v historickém kočáře nebo na koni a pak oba společně mizí v dál.

Dalším neobvyklým, ovšem romantickým místem, je luxusní GreenYacht Hotel. Luxusní hotel na Vltavě slibuje výjimečný zážitek zaručený originalitou designových prostor, skvělou nabídkou kulinářských lahůdek a samozřejmě zajištěním svatby se vším, co k tomu patří. Jako originální start do manželství je svatební obřad uskutečněn na horní sluneční palubě s výhledem na Pražský hrad nebo na výletní lodi pod Karlovým mostem.

Za opravdu netradiční místa pak můžeme považovat svatby v zahraničí. Nejznámějším místem je pravděpodobně Las Vegas, kde můžete uzavřít sňatek tak rychle, že ani nemusíte vystoupit z auta. Las Vegas je jediné místo, které si během pár let získalo image jedinečného místa, kde se dá rychle vdát či oženit a přitom si užít spoustu luxusu. Vegas sebou nese také příchuť dobrodružství a hráčské dychtivosti.

Vegas je pro mnohé velkým lákadlem a popularita svateb v tomto městě hazardu stále roste, ročně se zde oddá více jak 157 tisíc párů. Pro mnohé to však znamená přijít do vybrané kaple a ještě tentýž den se vzít. Samozřejmě to tak být nemusí, svatbu ve Vegas můžete plánovat stejně dlouho jako všechny ostatní svatby kdekoliv na světě. Velkou výhodou je, že v Nevadě je vše jednodušší, jak formality s obřadem, tak neexistuje žádné čekání ani krevní zkoušky.  V každé kapli jsou již připravené svatební šaty, květiny, limuzíny, fotograf, kameraman a dokonce jsou zde k dispozici i světci. A navíc okolí Las Vegas je skvělé pro svatební cestu.

Dalšími poměrně neobvyklými místy jsou například exotické pláže nebo hřebeny hor.

Tak trošku adrenalinovou svatbu pak můžete mít třeba v letadle, pod mořskou hladinou a ti odvážnější dokonce i při bungee jumpingu. Dnes si můžete splnit jakékoliv sny!

Zdroj: greenyachthotel.com, lereve.cz
Zdroj obrázků: greenyachthotel.com, pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram