Copánky po straně hlavy a jak na ně

Copánky po straně hlavy a jak na ně

Copánky po straně hlavy jsou jednoduchým a rychlým oživením vašeho každodenního účesu. Jak na ně?

Copánky po straně hlavy a především jejich výroba vypadají hrozně složitě. Myslíte si, že byste si při jejich vytváření leda tak zašmodrchala prsty do vlastních vlasů? Přinášíme vám jednoduchý návod, jak zvládnout copánky po straně hlavy s elegancí a bez větších nehod.

  1. Vlasy, ať už je máte přirozeně rovné nebo vlnité, si rozdělte pěšinkou. Copánek se vám bude vytvářet lépe, když pěšinka nebude úplně uprostřed hlavy, ale trochu posunutá doleva nebo doprava.
  2. Poté si od pěšinky odměřte obdélník, od pěšinky k uchu o polovinu kratší než od čela k temeni hlavy. Obdélník vlasů rozdělte na tři stejné prameny a začněte plést klasický cop.
  3. Jakmile se vám k čelu dostane nový pramen, sáhněte po straně hlavy po dalších vlasech a s copem pokračujte. Váš výtvor se vám postupně krásně fixuje a bude držet jako přikovaný.
  4. S copánkem skončete těsně nad uchem nebo kousek za ním a připevněte jej sponkou. Stačí obyčejné pérko. Stejně dobře můžete s copánkem směřovat do zadní části hlavy daleko od ucha.
  5. Jednoduchý copánek je na světě. Vidíte? Nic složitého.

S pěšinkou a zvoleným místem pro copánek můžete experimentovat dle libosti nebo copánek doplést až k zadní straně krku. Jelikož cop sám o sobě je složitějším účesem, nesnažte se ho příliš zdobit. A pokud se vaše vlasy přirozeně nevlní, zkuste jim pomoci kulmou. Zafixovaný copánek pak bude vypadat éteričtěji a navíc vlnami ve vlasech můžete schovat sem tam nějakou tu nedokonalost samotného copu.

Troufáte-li si na něco složitějšího, můžete se držet následujících tutorialů:

Foto: Pinterest, hairromance.com, littlemissmomma.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram