Couture kolekce Christian Dior je oslavou ženskosti a něžnosti

Couture kolekce Christian Dior je oslavou ženskosti a něžnosti

Pařížská elegance ovládla nejnovější couture kolekci Christian Dior. V hlavní roli ženskost, něžnost a výrazné materiály.

Tento týden proběhla další vlna přehlídek; v tuto chvíli už jsou všechny Haute Couture kolekce na podzim 2018 představeny a my se nemůžeme rozhodnout, která je lepší. Mezi naše žhavé favority patří rozhodně i kolekce značky Christian Dior. Celá se nese ve velmi ženském a decentním duchu - ať už střihově, tak barevně. Modely se objevují v béžových odstínech, námořnické modré, starorůžové a různých odstínech zelené.
Sama kreativní ředitelka značky Christian Dior, Maria Grazia Chiuri, o couture kolekci prohlásila: " Couture je o něčem skrytém a tajemném. Když jdete do ateliéru, chcete si sami dopřát určitou péči a chcete, aby o vás pečoval také někdo jiný."  Co tedy přinesla nejnovější kolekce svým věrným fanouškům? Velký výběr od těch nejdecentnějších outfitů až po velmi zdobené kreace.

Široké rukávy

Jedním z nejvýraznějších prvků jsou rozšířené, kratší i dlouhé rukávy. Ty vidíme i přímo zakomponované ve střizích kabátů a dvouřadých sak a stejně tak vznikají přepásáním širokých plédů. Rukávy vypadají skvěle v podstatě ke všemu, vidíme je kombinované se skinny elegantními kalhotami i úzkou sukní.

Plisování

Na couture kolekcích nás nejvíce baví jejich pestrost. Jelikož se jedná o tu nejvyšší možnou krejčovinu, dostává se nám tak neskutečné pastvy pro oči v podobě velkého množství prvků, které se harmonicky prolínají. To stejné platí i v případě plisování, které mělo v kolekci hojné zastoupení. Baví nás, že nebylo jednotvárné - naopak bylo k vidění napříč celou kolekcí na nejrůznějších kouscích i materiálech.

Zlatá záře

Kolekce je sice jako celek velmi jemná a decentní, nachází se v ní však momenty, kdy se modelky zatřpytily od hlavy až k patě. Několik modelů bylo zhotovených z různých lesklých zlatých látek - k vidění byly transparentní šaty s výšivkou a drobnými lesklými akcenty ale také elegantní kalhotové kostýmky.

Zdobení, výšivky a aplikace

Co by to bylo za couture kolekci bez výšivek a zdobení. Letos je Christian Dior opravdouvou podívanou i z toho hlediska - nechybí výšivky z dřevěných i skleněných korálků ani zajímavé aplikace v podobě černo-béžových květin, kterými jsou poseté celé šaty. Hodně nás baví také pudrové šaty, kde hladký top přechází do mohutné péřové sukně.

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram