Čtyři podivné a inovativní fény na vlasy

Čtyři podivné a inovativní fény na vlasy

Říkáte si, že fén je prostě jenom fén? Pak vás tento článek překvapí. Prozkoumejte s námi řadu nástrojů na chytřejší a jednodušší vysoušení vlasů.

Někdy bychom si přáli, aby byly fény na vlasy ještě rychlejší, výkonnější, ne tak horké, ne tak velké a vůbec, aby svou funkci splnily v cuku letu. Na druhou stranu si asi jen málo kdo z nás uvědomuje, jakou službu nám ve skutečnosti prokazují.

Fén na vlasy nám slouží už téměř jedno století. První ruční vysoušeč vlasů pro domácnost byl vyroben v roce 1920. A za svou životnost ušel dlouhou cestu. Dnes jsou fény podstatně rychlejší, lehčí a tišší než kdy předtím. Jsou také mnohem přizpůsobivější, dokážou zohlednit jakýkoliv typ vlasů, textury a zprostředkují vám požadovaný výsledek. A přesto, že ušly takovou cestu, požadavky na fény z technického hlediska jsou stále větší. Pojďme se podívat, které čtyři fény hrají momentálně prim.

Aria Mini Unicorn Dryer

Velmi roztomilý cestovní fén na vlasy. Jednak je kvalitním iontovým vysoušečem vlasů a jednak si ho bude chtít zaručeně každá žena zabalit s sebou na cesty, ať už pojede na chalupu nebo k moři. Je dobře skladovatelný, s krásným designem a vhodný zejména pro suché a jemné vlasy, díky svému mini difuzéru. 1200 wattů, nastavitelná teplota a dvojité napětí. No, neberte ho! Jeho cena je téměř 70 dolarů, ale za zvážení to stojí…

Varis Creative Energy fén na vlasy

Fén poháněný krystaly není dnes už žádné scifi. Varis Creative Energy je vlastně již druhou verzí. Hydrogenní krystaly slouží skutečně k hydrataci, jak už z názvu vypovídá a dále ke kondicionování vlasů. „Může to znít neskutečně, ale cokoliv, co má tuto krystalickou technologii určitě dopřává úplně jiný pocit z vlasů,“ řekl Matt Fugate, kadřeník z New Yorku. „Tato věcička rozptýlí vlhkost ve vlasech. Mnoho fénů vodu z vlasů vyfouká až spálí, což může být dost škodlivé, zatímco tento fén manipuluje s molekulami vody a šíří vlhkost uvnitř.“ Nejspíš díky tomu, že Fugate pracuje s fény celé dny, dokáže posoudit jejich rozdíly. Rozdíl je však i v ceně, ta se pohybuje kolem 250 dolarů, tedy asi pět a půl tisíce korun.

Revlon Salon 360 AC Styler

Jakoby někdo hubici fénu rozřízl vejpůl. Ale právě o to jde. Tento malý pomocník dokáže velké zázraky. Vertikální sušení vlasů vede k hladšímu a rychlejšímu výsledku. Polovina času sušení už je slibné lákadlo, proč si tohohle pomocníka pořídit domů. Revlon Salon je fén, který díky svému atypickému průřezu umožňuje sušení vlasů z přední a zadní části a díky tomu vše probíhá rychleji, než jsme zvyklí. Zejména tento výkon ocení ženy s dlouhými vlasy. „Doporučuji tento fén také ženám s kudrnatými vlasy a doporučuji jej použít jako difuzér. Nastavte jej na  nízkou spotřebu a používejte hroty směřující nahoru, aby držely ve vlasech, což zajistí, aby to nenarušilo kudrliny,“ řekl Fugate. Cena je 60 dolarů.

BaBylissPRO Rapido

A jsme u Ferrari fénu na vlasy. Nebo možná u trošku sci-fi fénu. Každopádně je to Pan fén, který má šikovný černý design, je lehký a neuvěřitelně tichý. „Vytváří vlastní jedinečný zvuk, který se liší od všech fénů, které jsem kdy použil,“ řekl Fugate. „Fén má tlačítko turbo, které otáčí proudění vzduchu, takže můžete snadno určit, kam bude směřovat. Velmi pěkně se drží v ruce a je ergonomicky ideální, takže je jeho použití pohodlné.“ 190 dolarů je sice na jeden fén poměrně hodně, avšak pokud jej využíváte opravdu hodně, pak je nejvyšší čas napsat Ježíškovi…

dermstore.com, revlon.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram