Dá se skloubit mateřství a kariéra?

Dá se skloubit mateřství a kariéra?

Našli jsme tři maminky, které vypadají naprosto báječně a kromě péče o dítě stíhají i svojí kariéru.

Představujete si matky na mateřské dovolené jako utahaná a zanedbaná stvoření, která nemají čas ani na to se učesat, chodí nenalíčené a v hlavě jim začíná přeskakovat? Děsíte se toho, až tohle období v životě ženy potká i vás? Myslíte, že budete celé dny zavřená mezi čtyřmi stěnami se řvoucím děckem na krku? Nebojte se, mateřstvím váš život nekončí, ba naopak.

Představujeme vám tři sexy a šik maminky, které zvládají dítě i kariéru a ještě u toho báječně vypadají. Kromě toho, že jsou ztělesněním moderního mateřství mají tyto dámy společné i to, že si děťátko zvládly pořídit do třiceti. Nevybíraly si, zda kariéra či mateřství, zkrátka mají obojí. A zvládají to bravůrně.

Jako první vám představíme Janu Schwarz alias Jane Bond. Proslavila se především díky svým čelenkám a fascinátorům, které zde v Čechách začala vytvářet jako jedna z úplně prvních. Dodala Češkám odvahu upoutávat na sebe pozornost a být extravagantní.

Nyní patří mezi české módní ikony. Její extravagantní modely můžete sledovat na blogu Love-fashion.cz. Několikrát za týden zde přispívá svými nevšedními outfity, které září barvami. V současné době už se vytváření čelenek nevěnuje, protože si pořídila v Praze ve Francouzské ulici butik s nádhernými módními retro kousky. Navštěvují jí dívky z metropole i širokého okolí, aby zazářily v šatech od Jane Bond Special. Každý den na facebookové stránce jejího obchodu nabízí nové kousky, které jsou k mání.

Jana neváhá cestovat po zahraničních designových veletrzích a výstavách, aby nalezla zajímavé módní návrháře a jejich tvrobu pak nabízela i u nás. I když se Janě podnikání skvěle daří, její hlavní životní náplní je její dcera Kristýnka, které je teď 15 měsíců a po mamince zdědila hlavně její krásu.

Další velice úspěšnou pracující maminkou je Marie Brousilová, jejíž chlapeček Hugo oslaví příští měsíc již 2 roky. Když Maruška začínala s uměleckou fotografií, věnovala se bodypaintingu. Své modely natírala Remakolem a tato díla dodnes visí v sídle jedné nejmenované banky.

Co tahle fotografka umí, je rozhodně reportážní fotka o čemž se můžete přesvědčit na jejím webu maynka.cz. Osud ji náhodou zavál k focení nastavající maminky, fotky se samozřejmě líbily a mezi kamarádkami dotyčné se spustila lavina, kdy začala být Marie velmi žádanou fotografkou všech důležitých rodinných událostí. Osobitým způsobem umí zachytit očekávání miminka, rodiny s dětmi či svatby. V jejích fotografiích je cítit ženský pohled na nejdůležitější milníky v lidském životě. O popularitě Marušky svědčí i to, že počet focení například svateb stoupá každým rokem. Loni, když byl její syn ještě miminko, jich nafotila 12 a to u toho, dle svých slov, zvládla ještě kojit. Naposledy jich bylo už 17, což je ohromující výkon. Co ji bude asi čekat v následujícím roce?

Třetí maminkou, která se nebojí zvládnout mateřství i kariéru je Bára Severin, ředitelka Festivalu mladé módy Arcolor, který před šesti lety založila. Bára se se svou vášní pro módu rozhodla podporovat začínající módní designery v Čechách. Dle svých slov nade vše miluje svého teď již rok a půl starého syna, ale Arcolor je něco jako její první dítě a neumí si představit, že by měla se svojí prací v Arcoloru přestat nebo ji, i jen na nějaký čas, přerušit.

Loni pomáhala při festivalu se synem v šátku. Letos už Kristiánek suveréně pobíhal během zkoušek mezi modelkami a patřičně si užíval pozornost. Kromě řízení festivalu se ještě věnuje produkci focení a stylingu. Sama si připadá, že vlastně nepracuje, protože se řídí heslem: “Dělej, co tě baví a už nikdy nepracuj!”.

Zdroj obrázků: David Severin, Marie Brousilová, Mickey Grab

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram