DENIM – Módní trend který neomrzí

DENIM – Módní trend který neomrzí

Jeansy jsou stylovou legendou a rozhodně by neměly chybět ve vašem šatníku

Na samém počátku dnešních jeansů byl modrý pracovní oděv z tkanin podobných denimu, který nosívali staří námořníci z italského Janova a to už v 17. století.

Až zhruba o 200 let později, v polovině 19. století se jeansy dostaly do USA, kde pracovní oděvy z bavlněného serže začal prodávat Levi Strauss. Jeho společnost Levi Strauss & Co hustou tkaninu s mírným leskem dovážela z francouzského Nimes, které dalo ve slovním spojení Serge de Nimes (serž z Nimes) základ dnešmínu označení DENIM.
Pro velký úspěch se produkce oděvů ze serže začala rozšiřovat a úplně původní pracovní oděv pro zlatokopy a kovboje získal nový rozměr. Od svého vzniku se tak legendární jeans těší stále větší oblibě a to bez ohledu na věk. Proto jistě nechybí a ani by chybět neměly v jediném šatníku. Inspirujte se TOP desítkou z toho nejlepšího, co by vám rozhodně nemělo uniknout.

  
        LEE COOPER                     GUESS                         MARLBORO

   
       DUNHILL                            GANT                          PEPE JEANS

  
      DIESEL                              ESPRIT                           LEVI STRAUSS

                                         
                                           TOMMY HILFIGER

Jeansy jsou zkrátka stále v kurzu a jen tak se neomrzí. Velkou výhodou je jejich flexibilita využití a pokud nebudete na novém kousku do svého šatníku zásadně šetřit, můžete si být jisti, že vám budou několik let spolehlivě sloužit.

 

Zdroj: pepejeans, google
 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram