Denisa Nová a její značka DNB přinesla na MBPFW černobílou atmosféru

Denisa Nová a její značka DNB přinesla na MBPFW černobílou atmosféru

Návrhářka Denisa Nová a její značka DNB představila na Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku novou kolekci pro jaro a léto 2019.

Světlo v pražském týdnu módy

 Letos se na módním týdnu v Praze roztrhl pytel s tmavými barvami, a tak byla kolekce Denisy Nové, která dala v dámské části kolekce slovo různým odstínům bílé a béžové barvy, příjemnou změnou. Bílé oblečení doplňoval i make-up, který vybělil samotnou pleť modelek, které kolekci předváděly. 

Originální turbany

Kromě letních plochých sandálků byly některé modely doplněny pokrývkou hlavy ve stylu zvláštních turbanových šátků také v bílých či béžových odstínech. Barvitějším modelům dodala Denisa Nová také velmi osobitý prvek a to make-upové znaky či skvrny od barvy ve stejném odstínu.

Batika je opět tady

V některých modelech využila návrhářka stále přicházející a zárověň odcházející módní trend - batikování. Jednalo se například o fialový batikovaný model jarních šatů v různých odstínech fialové. Denisa Nová využila batiku jako skvělý prvek pro doplnění přehlídky ve světlých barvách, právě protože batikování zanechává látku z části barevně vyniknout, a z části naopak nechává prostor světlé barvě, kde se bílá pomalu ale jistě snaží prosvítit povrch látky a není plně skryta.

Černobílá krása

Pánská kolekce však nabrala úplně jiné obrátky. Zcela v černé či jejích odstínech nechala Denisa Nová ve své nové pánské kolekci vyniknout kožený materiál, který se sice v dámských modelech také objevil ve formě kožených bund, ale v pánské kolekci jistě hraje prim. Jde o originální střihy pánských kožených kabátů, které značka DNB na MBPFW prezentovala.

Mladý český talent

Návrhářka Denisa Nová je prostě úžasný mladý talent. Její značka DNB bude příští rok slavit již desetileté výročí vzniku a působení na českém trhu. Kolekce, která byla na pražském týdnu módy prezentována, byla zatím asi nejvíce abstraktní přehlídka na MBPFW, a přitom díky bílé přinesla módním trendům jasnou vizi a poselství. „Mé kolekce, přehlídky, výstavy jsou koláže plné symbolů, kterým sama zpočátku zcela nerozumím, jen je neomylně tuším. Vyvstanou časem a v čase. Někdy mi je přečtou lidé, kteří mé věci nosí. Věčné hledání čistoty, jednoduchosti, různých podob přitažlivosti a krásy,“ těmito slovy uvedla Denisa Nová svou kolekci pro MBPFW.

MBPFW; denisanova.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram