Designérský výběr - Duben 2018

Designérský výběr - Duben 2018

Jaro se ozvalo v plné síle a přineslo s sebou další designérský výběr. Které kousky nás tento měsíc bavily nejvíce?

Duben byl letos takovým klidnějším měsícem, přinesl s sebou spoustu zajímavých akcí, přesto však byl z hlediska designu více uvolněný. Po velmi silném březnu, který ovládl Prague fashion week a Czech Grand design, to chtělo trochu vydechnout. Duben tak rozjel hlavně sezónu prodejních výstav a marketů, představení nových kolekcí a spoluprácí už příliš nebylo. Ze značek, které v dubnu prezentovaly svoje novinky, stojí za zmínku například Michal Marek nebo street wearová značka My Dear Clothing, která představila jak vlastní kolekci, tak hodinky, které vznikly ve spolupráci se značkou Nixon.

Duben letos udeřil v plné síle, venku je krásně a tak můžeme provzdušnit i svoje šatníky. Jaký kousek si tedy rozhodně pořídit? Určitě jedny z tenisek od české značky Bohempia. Jedná se o boty vyrobené z konopí, nejpevnějšího přírodního vlákna. Jsou veganské, eco-friendly a antibakteriální, no a navíc se prodávají v různých barvách a střizích. Pokud hledáte spíš něco do deště, určitě se podívejte na gumáky od tradiční slovenské značky Novesta. K dostání jsou v klasické "holinkové" výšce, ale také v typu Chelsea boots.

Jestliže hledáte nějaké zajímavé šperky, určitě se podívejte na kolekci Vavříny od Lucie Zemanové. Vybírat můžete z řetízků z růžového zlata, titanových černých náušnic a nebo náramků z nerezy. Zcela opačným směrem se ve své tvorbě vydává Daniela Komatović. Pokud hledáte přísnou geometrii a futuristický nádech, určitě vás osloví některý z jejích prstenů či přívěsků. Vše ze zlata a drahých kamenů.

Jedna ze značek, která by vám určitě neměla uniknout, je slovenská Bysju, ta se zaměřuje na výrobu plstěných klobouků. Určitě nečekejte žádnou usedlou klasiku, vybírat můžete z hravých tvarů i barev. Zajímavým počinem jsou také dřevěné brýle značky Bekwood, které jsou k dostání jak v dioptrické variantě, tak jako sluneční brýle. Pokud uvažujete nad pořízením tašky nebo dalších kožených doplňků, možná vás zaujme značka Two Lines nebo Danny P

Pokud jste spíš typ na zvelebování svého bytu, určitě vás zaujme značka Marc., která vytváří naprosto úžasné bytové doplňky. My jsme si oblíbili jejich dřevěné nástěnné hodiny. Pro milovníky kosmetiky máme tip na slovenskou značku Vonai, která se specializuje na ruční výrobu organické kosmetiky

design-milk.com, archiv e-shopů značek

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram