Designérský výběr - Květen 2018

Designérský výběr - Květen 2018

Květen byl neskutečně akčním měsícem, to se podepsalo i na našem designérském výběru. Kdo nás tento měsíc zaujal nejvíce?

Když jsme na začátku měsíce vydávali kalendář akcí, už dopředu jsme se těšili na vše, co s sebou tento měsíc přinese. Vedle velkého množství workshopů a gastronomických událostí byl květen plný designérských prodejních akcí a marketů. Vybírat tedy bylo opravdu z čeho a nám chvílemi bylo líto, že těch designérů/návrhářů ukazujeme každý měsíc jen 10. Velmi povedenou akcí byl především Prague design week, který představil celou řadu známých i nových tváří. Květnový designérský výběr tak bude především o nich.

Produktem, který nás v květnu zaujal zřejmě nejvíc, je takzvaný Sandwich bike. O co se jedná? Přijde vám domů velká krabice plná jednotlivých komponentů a vy si sami sestavíte kolo inspirované holandským designem. Čisté dřevěné rámy v kombinaci s klasickými černými válečky vypadá opravdu skvěle. Navíc si k nim můžete pořídit i skládací helmu. Podobně netradičním produktem je pro nás analogový fotoaparát, který byl vyroben za pomoci 3D tiskárny. Funguje dobře na černobílý a barevný film, a navíc má opravdu hravý, barevný design. Pokud vlastníte hodně šperků a hledáte nějaký stylový stojan na šperky, Fain Wood vás zajisté okouzlí.

V květnovém výběru máme hned několik šperkařů a zlatníků. Prvním je určitě Siloe, značka ručně vyráběných šperků, za kterou stojí Marek Husovský. Jeho šperky jsou velmi extravagantní, surové a každý kus je jedinečný. Naopak Milan Nováček se svojí značkou Nomio se ubírá absolutně čistým a precizním designem. Jeho nejnovější kolekce může připomínat změť trubek, japonské písmo či kvetoucí ocel. Velmi nás zaujala také značka Agáta a Kristý, kterou mají na svědomí čerstvé absolventky střední školy uměleckoprůmyslové. Baví nás především jejich hravá kolekce inspirovaná dětskou kresbou. Z každé malůvky vzniká unikátní šperk pro jednu konkrétní osobu.

Pokud hledáte nějaké praktické kousky, určitě by vám neměly uniknout batohy značky Clasp'pin. Ty mají velmi nadčasový design, perfektní provedení, a navíc jsou zhotoveny z těch nejkvalitnějších materiálů. Zkrátka ideální kamarád jak na výlety, tak do města. Co se týká praktičnosti, nic není větší klišé než ponožky. Pokud se spojí taková klasika a skvělý, hravý design, vznikne značka We are Ferdinand.

Jestli si chcete pořídit nějaký pěkný doplněk z kvalitních materiálů a perfektně řemeslně zpracovaný, možná vám padnou do oka klobouky od české kloboučnické značky La Modista. Jestli hledáte spíše oblečení, mrkněte na Noah No, vyrábí zřejmě ty nejjemnější kašmírové svetry pod sluncem. 

rentfluff.com, archivy e-shopů

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram