Desigual vás oslní novou kolekcí Black and White plné optických iluzí

Desigual vás oslní novou kolekcí Black and White plné optických iluzí

Právě černá a bílá je jedním z trendů jarní sezony. Módní kousky s nádechem šedesátých let pochází z dílny návrháře Lacroix. Ale pozor jsou vysoce hypnotické!

Revoluční rok 1960 se vyznačuje mládím, svobodou a všudypřítomnou uvolněností, která se odráží nejen v módě. Cílem mladých v této době bylo šokovat a jak jinak než módou. Doba houpavých swingových rytmů dala vzniknout například nové revoluční délce sukní – mini, známé také jako twiggy.

A právě swingovými šedesátkami je inspirována jarní kolekce Black and White španělské módní značky Desigual. Desigual přenesl uvolněného ducha tohoto desetiletý do svých nových módních kousků. S jarní kolekcí znovu ožívá twiggy styl v nadčasové barevné kombinaci, černé a bílé.

Tento módní styl má své kořeny v uměleckém hnutí op-art. Op-art je vizuální umění, jemuž dominují abstraktní geometrické tvary a optické iluze, které našly své uplatnění právě v módě. Vytváří tak skvělý look plný grafiky a potisku, jež je umocněn spojením kontrastních barev.

Mezi hlavními potisky obzvláště vyniká tradiční Desigual symbol „daisy“, který lze nalézt v různých tvarech a kompozicích. Každý kousek se směsí geometrických tisků nás vrací do šedesátých let a připomíná nám modelku Twiggy nebo herečku Jane Birkin, známé právě díky mini délce šatů.

V kolekci jaro/léto 2014 vás jistě oslní mini-šaty a mini-kabátky jednoduchých siluet a linií ve tvaru A.

Kolekce Black and white bude slušet každé z nás. A navíc budete-li mít v šatníku jeden z blazerů nebo šatů z této kolekce, vedené pod taktovkou amerického návrháře Lacroix, budete mít doma model, který byl představen přímo na molu New Yourk Fashion Weeku!

Zdroj: desigual.com
 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram