Diáře na scénu, prosím!

Diáře na scénu, prosím!

Jasně, pár týdnů do nového roku ještě zbývá. To nic ovšem nemění na tom, že koupit si včas nový diář není nikdy na škodu. 

Při výběru diáře dbáme hned na několik faktorů souběžně. Často si vybíráme diář podle titulní obálky, protože to je přece to, na co budeme koukat celých dvanáct měsíců, ale rozhodně by nás to nemělo omezovat ve výběru zejména toho správného rozvržení diáře. Prvně si promyslete, jaká velikost vám vyhovuje. Potřebujete zaznamenávat jednoduché poznámky a nechcete se tahat s těžkým diářem? Pak vám postačí nejmenší velikost A6. Pokud máte poznámek více, nebo máte třeba kreativní profesi a jste zvyklí do diáře črtat skici, určitě se hodí formát A5. Pro extrémně pečlivé zapisovatele jsou tu potom diáře největší ve formátu A4. 

Diáře s nádechem starých dob

  
Růžový diář A5 499 Kč ; Fialový diář A6 449 Kč ; Tyrkysový diář A4 649 Kč

Jako další byste měli zvážit, zda chcete mít svůj diář orientovaný na výšku či na šířku a kolik prostoru pro jeden den potřebujete. Někomu stačí dvě řádky, jiný si užívá prostor celé stránky. Nezapomeňte také, že anglické diáře mívají často začátek týdne v neděli, označené anglické či americké státní svátky a nenajdete v nich česká jména. Sice drobnost, ale hodí se ji připomenout. Když si utřídíte své nároky na diář a z nepřeberné nabídky vytřídíte ty správné (nejpraktičtější) kandidáty, je čas na vzhled. Takže jste spíše pro moderní minimalismus nebo diář s vintage atmosférou?

Minimalistické diáře

  
Diář s růžovým nápisem A5 539 Kč ; Černý diář A6 429 Kč ; Diář s modrým nápisem A6 429 Kč

zoot.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram