Díky nové kolekci značky MIK budete zimu milovat

Díky nové kolekci značky MIK budete zimu milovat

Česká designérka Jana Mikešová tvořící pod značkou MIK uvádí na trh novou kolekci No.10 / 2019-20. Kolekce v nádherných přírodních barvách je koncipována tak, aby obsáhla téměř celé portfolio dámského šatníku.

Lehké splývavé zavinovací šaty, oversize svetry, kabáty i doplňky, a to vše z těch nejlepších a nejhřejivějších materiálů jako je alpaka, hedvábí či čistá vlna. Díky značce MIK se stane zima snesitelnou, a dokonce nadmíru příjemnou. Její modely totiž nenechají prochladnout nikoho, kdo jim podlehne. Současná kolekce plynule navazuje na tu předchozí No.9 z jara 2019.

Hlavním prvkem No.10 / 2019-20 jsou oversize střihy svetrů kontrastující se zavinovacími šaty podtrhující ženskou siluetu. MIK nabízí i velmi široký výběr pletených doplňků. Jsou to nejrůznější druhy čepic, nákrčníky, šály a nově i pletené rukavice. Modelům dominuje jemná příze z alpaky, merino vlna a hedvábí, díky nimž si zákaznice užívá maximálního pohodlí a jemnosti materiálů. Z možné škály barev Jana Miková využila hlavně přírodní a pudrové tóny, temně zelenou a výraznou hořčičnou.

Pro Janu Mikešovou je charakteristické zpracování pletenin. Vlnou je fascinována již od svých studií na pražské UMPRUM a baví ji objevování dalších a dalších možností využití a zpracování tohoto materiálu. Řada jejích produktů je často vyráběna dokonce ručně a s ohledem na vlastnosti materiálu, který je už po mnoho let její vášní. Spolupracuje pouze s malými rodinnými pletařskými firmami a silnou přízi si i sama spřádá. Přeje si oblékat hlavně moderní ženy toužící po sofistikovaném vzhledu. Jednoduchost, čisté linie a příjemné nošení – to je nová kolekce Jany Mikešové.

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram