Dioptrické trendy ze zahraničí

Dioptrické trendy ze zahraničí

Většina populace vnímala dioptrické brýle jako negativní součást jich samotných. Až do doby, než se staly módním hitem.

Obtěžující maličkost, která svému nositeli poskytuje precizní zrak na blízko i na dálku je něčím, co obvykle nosit netoužíme. Jenomže z malé nevýhody můžete rázem vykouzlit módní a slušivý doplněk. Proto můžete vidět obroučky s čirými skly bez dioptrií i na osobách, které se zrakem žádné potíže nemají.

Jestliže tedy musíte, nebo dokonce chcete dioptrické brýle nosit, začněte tím, že se porozhlédnete po trendech v zahraničí, kde jsou přeci jen o krůček napřed. Při troše štěstí ale najdete optiku, která jde s dobou i u nás v České republice.

Při výběru totiž musíme myslet na tvar obličeje, který nám příroda nadělila, na to, jak nám obroučky sedí na kořeni nosu, jak působí v celkovém dojmu s naším stylem, jestli jsou jeho barva či prvky v souladu s naší představou, i to, jak ladí s doplňky, které obvykle nosíme. Není špatné vzít v potaz i to, jakou máte barvu vlasů a zda ji pravidelně, co čtvrt roku měníte, nebo se držíte jedné stálé.

Vybírejte tedy své nové obroučky, jako skutečný módní doplněk, následně k nim pořiďte správná sklíčka, která potřebujete. Inspiraci můžeme najít například mezi zahraničními osobnostmi, které se s brýlemi nebály vyjít ven…

pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram