Divadlo Kalich vzplane Horečkou sobotní noci

Divadlo Kalich vzplane Horečkou sobotní noci

Buďte o krok napřed a připraveni potažmo nažhaveni na Horečku sobotní noci, která zahoří na scéně Divadla Kalich.

Buďte o krok napřed a připraveni potažmo nažhaveni na Horečku sobotní noci, která zahoří na scéně Divadla Kalich již 30. září.

U této příležitosti pro vás navíc připravujeme exkluzivní rozhovor s kostýmní výtvarnicí Zuzanou Strakovou, která se postarala o dobovou stylizaci kostýmů ovlivněných zlatými 70. léty, ovšem v moderním pojetí, barev, ale i materiálů a celkového stylingu.

Ten, kdo si nenechal ujít předchozí kultovní muzikál Pomáda, by mohl namítat, že jde v podstatě o tentýž žánr a tak tomu skutečně je, ale s obrovskými rozdíly. V případě legendární Horečky sobotní noci se totiž můžeme těšit na zcela odlišnou a mnohem náročnější scénu, na jejíž ztvárnění bylo vyvinuto mnohem více úsilí a prostředků, tak aby u diváka vyvolala mnohem hlubší a nezapomenutelné vzpomínky, a to se autorům muzikálu jistě podaří.

 

Společná spolupráce majitele Divadla Kalich a producenta Michala Kocourka s režisérem Jánem Ďúrovčíkem pravidelně přináší na českou muzikálovou scénu stále novější elementy a v případě Horečky tomu nebude jinak. Divadelní jeviště, které se mění ve svět z jedné strany ohraničený ulicí a z druhé diskotékou, totiž ožije zcela novou světelnou technologií, která na českých jevištích doposud nebyla použita.

 

Tím největším rozdílem mezi Pomádou a Horečkou je ale muzika hudební skupiny Bee Gees, jejíž repertoár je plný fantastických skladeb a divák se v českém pojetí muzikálu může těšit na daleko širší obsah písní, nežli tomu bylo v televizním originálu.

 

Zdroj: Divadlo Kalich

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram