Dokonalá dieta – Japonci už ví, jak na to

Dokonalá dieta – Japonci už ví, jak na to

 ,,Jez vše, co chceš, žaludek se s tím nějak popere.“

S dietami je to opravdu těžké, jsou spojené s jojo-efektem, takže co zhubneme, nabereme znovu. Každý jedinec a každé tělo je unikátní a potřebuje něco jiného. Dieta oddělené stravy, kterou vám poradila sousedka, nemusí na vás mít žádný efekt. Jisté ale je, že dieta musí být vyvážená a rozhodně by měla obsahovat všechny potřebné vitamíny a hlavně bílkoviny. Těstoviny, rýže, sója, mléko, kuřecí maso a zelenina jsou potraviny, které potřebné snižovače cholesterolu obsahují. Proto je rozhodně ze svých diet nevynechávejte.

S dietou by se to nemělo přehánět. Někdy je lepší řídit se slovy Jackieho Gleasona, který si rád z diet dělal legraci, podle něj byl ale druhý den diety jednodušší, protože právě ten druhý den jste si sní skončili. Neuváženou dietou je taková, ve které vynecháte maso nebo silně omezíte konzumaci zeleniny, ovoce, obilovin, brambor a další na sacharidy bohatých jídel. Nízkosacharidová dieta by mohla vážně poškodit vaše zdraví a zhubnutí nezaručí. Jednou z nejdrastičtějších metod je Atkinsonova dieta, ta totálně zakazuje zmíněné sacharidy a zakazuje určité potraviny a obsahuje mnoho ,,rad“, které vám v hubnutí pomohou.

Dříve se říkalo, že Francouzky netloustnou, v dnešní době by se ale tento výrok měl trochu pozměnit na Japonky netloustnout a ještě žijí déle. Tradiční japonské jídlo je ta nejlepší dieta, kterou můžete vyzkoušet. Japonci se od nás Evropanů nebo Američanů odlišují tím, že nenasednou do svého auta, ale raději se projdou, zajezdí na kole, zaběhají a pořádně zacvičí. Japonská kuchyně v sobě ukrývá několik tajemství. Nejdůležitějším je hara hachi bunme, jíst jen tolik, aby jste se zaplnili z 80 procent. Uznávají malé porce, proto je japonské nádobí tak malé a nenutí je nabírat si spoustu jídla. Jídlo dlouho vychutnávají a často prý jí očima. Už odmalička se ženy učí, jak správně naservírovat jídlo, aby bylo vyvážené a vypadalo dobře na talíři. Sedm složek japonského jídla jsou ryby, rýže, sója, nudle, čaj a ovoce. A to dodržují i u snídaně.

Vyzkoušejte třeba omelety Tamagoyaki.
Ingredience: 4 vejce 2 lžičky cukru 2 lžičky sojové omáčky 3 lžičky nasekané zelené cibulky Příprava: Rozbijte vejce a společně se všemi přísadami dejte do mísy a dobře smíchejte. Rozehřejte olej na pánvi a naběračkou nalijte trochu směsi a počkejte až se opeče z obou stran. Na konci dejte všechny omelety na sebe a spečte dohromady. Zarolujte na bambusovém tácku a nakrájejte na plátky. Můžete podávat třeba s výtečnými chaluhami nebo dovnitř vložte rybu či krabí prsty.

 

Zdroj fotografií: Health.com, About.com, Fotosearch. com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram