Dolce & Gabbana S/S 2015

Dolce & Gabbana S/S 2015

Módní týden v italském Miláně rozpálila španělská korida v podání domácího designerského dua Dolce & Gabbana

Módní týden v italském Miláně rozpálila španělská korida v podání domácího designerského dua Dolce & Gabbana, které představilo dokonalou kolekci patřící sezóně jaro/léto 2015.

Domenico Dolce a Stefano Gabbana, se ve své nové kolekci opět vrací na rodnou Sicílii. Aktuální kolekce se vrací v čase do období 1516 až 1713, kdy byl tento největší středozemní ostrov sužován španělskou nadvládou. I přesto, že Dolce & Gabbana zůstávají stát pevně na italské půdě, je kolekce pro jaro/léto 2015 plná španělských prvků, které vychází z nepopiratelné historie země.

 

Všude přítomný španělský temperament je zřejmý na první pohled, díky sytě rudé barvě, kterou střídá černá a šedá. Oproti tomu je zde méně zastoupena nevinná bílá. Historická fakta jsou zde zastoupena i díky zkráceným sakům, která nesou prvky toreadorských vest. Jsou zde ale použity i mnohem typičtější prvky nebo motivy, jako Boží srdce, býci a karafiáty.

 

Dolce & Gabbana se ale vrací také k oblíbeným puntíkům ve stylu flamenco tanečnic, které se objevují na bundách, kalhotách, ale i stylových oblecích. Oba mistři střihu tak dávají jasně najevo, že puntík stále ještě je a bude v kurzu.

 

 

Zdroj: dolcegabbana.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram