Dolce a Gabbanu vězení nakonec nečeká

Dolce a Gabbanu vězení nakonec nečeká

Italští návrháři Domenico Dolce a Stefano Gabbana jsou nevinní. Prohlásil to Nejvyšší soud Itálie. Dolce a Gabbana čelili obvinění z daňových úniků.

Domenico Dolce a Stefano Gabbana mohou zase klidně spát. Poslední čtyři roky strávili soudními slyšeními a po potvrzení činů uvedených v obžalobě jim hrozilo vězení a vysoká pokuta. Dva předchozí soudy shledaly návrháře vinnými z daňových trestných činů uvedených v obžalobě. Nejvyšší soud Itálie však oba rozsudky zvrátil. Dolce a Gabbana jsou dle jeho názoru nevinní. Stejně nevinní jsou dle rozhodnutí nejvyšší instance i další osoby figurující v této kauze - firemní generální ředitel, finanční ředitel a účetní společnosti. Porota o pěti členech se na svém rozhodnutí domlouvala celé tři hodiny za zavřenými dveřmi. Výsledek je ale nakonec pro návrhářské duo příznivý.

Údajné daňové podvody se podle obvinění měly odehrávat v roce 2010. V dubnu tohoto roku odsoudil soud každého z návrhářů ke 20 měsícům vězení, v květnu se Dolce a Gabbana proti rozsudku odvolali.

Foto: dandy-elizar.blogspot.com, hngn.com, thetimes.co.uk

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram