Dolce&Gabbana S/S 2015

Dolce&Gabbana S/S 2015

Domenico Dolce a Stefano Gabbana vypustili na přehlídkové molo své španělské matadorky. Dvojice se pouští do nových inspirací, avšak stále zůstává věrná střihům a barvám, na které jsme u tohoto módního domu už dlouho zvyklí.

Styl tvorby Dolce&Gabbana je na míle poznatelný. Za posledních několik sezón jsme si už zvykli, že návrhářské duo často sahá k inspiraci Sicílií a nedávno čerpalo i ze starověkého Říma. Pro jaro a léto následujícího roku se ale značka zhlédla v něčem jiném, nepatrně odlišném. Novou Sicílií se stává Španělsko.

Nápad vytvořit kousky inspirované španělskou kulturou vznikl u býčích zápasů. Kolekce se tak nese v duchu modelů, ve nichž se dá zabíjet nebo ve kterých můžete být během zápasu zabita velkým býkem. V kolekci převažuje černá - v korzetech, punčochách a úzkých sukních vypadaly předvádějící modelky jak svůdné vdovy. Některé prvky na modelech působily až katolicky, ovšem jen do té doby, než jste si outfit prohlédli celý. Domenico a Stefano buď odhalili celé nohy nebo dali velký důraz na oblast hrudníku.

Jednu celou část módní řady ovládli matadoři a jejich zápasnická sáčka. Dolce&Gabbana si tak během přehlídky postupně otevírali dveře k novým vlivům a siluetám. Střih kápě s průstřihy pro ruce si značka vypůjčila u módního domu Valentino, hodně sahala po vzorech, kamínkách a červených květinách do vlasů. Největším překvapením se během přehlídky staly velké černé puntíky na bílém pozadí a denim. Show dvojice zakončila působivým defilé se všemi modelkami v bílých košilích a červených kraťáscích s vysokým pasem odhalujících téměř celé nohy.