Dopřejte svým vlasům posilující péči při domácím barvení

Dopřejte svým vlasům posilující péči při domácím barvení

Máte poškozené či mastící se vlasy, lupy a nevýraznou barvu? Dopřejte jim regeneraci při barvení.

Henna neboli Lawsonia Inermis je úžasná bylina, jejíž tajemství znali již staří Egypťané.
Díky jedinečným vlastnostem je Henna výborným prostředkem pro barvení vlasů přírodní cestou. Je vhodná nejen pro barvení a regeneraci vlasů, ale využívá se také při alergiích kůže a nemocech vlasů.

Henna roste v podobě keřů a je jedním z nejstarších přírodních barviv na světě. Rostlina je po staletí pěstována zejména kvůli svým podlouhlým listům, z nichž se po usušení a nadrcení získává zelený přášek s širokým využitím. Podle charakteristické barvy jsou nejrozšířenější tři druhy této byliny. Lawsonia Inermis - Henna červená (red), Lawsonia Alba – bezbarvá (neutral) a Lawsonia Spinoza – černá (black). Díky jejich vzájemné kombinaci lze získat širokou škálu nádherných odstínů.

http://www.henny.cz/themes/henny.cz/img/Image5.jpgKvěty Henny vydávají silnou sladkou vůni, která je považována za afrodiziakum. Kvete bíle, růžově nebo červeně a šťáva z květů je využívána při výrobě nejrůznějších kosmetických přípravků.

Henna získává své příznivce nejen díky barvícím schopnostem ale především díky svým léčebných účinkům. Při barvení Hennou se vlasy zároveň regenerují, dochází k jejich zpevnění a navíc zamezuje předčasnému maštění vlasů a tvorbě lupů. Henna je čistě přírodním barvivem a je vhodná k barvení i při alergiích kůže. Vytváří na vlasech a pokožce přírodní UV filtr. Jako přírodní antiseptikum je ideální pro péči o vlasovou pokožku a onemocnění vlasů.

Henna vrátí vašim vlasům zdraví, pružnost a lesk.
Obalí každý vlas mikroskopickou vrstvou přírodního rostlinného proteinu, který pronikne hluboko do struktury vlasu. Takto chrání vlasy před poškozením vnějšími vlivy – slunce, vítr, nečistoty z ovzduší, chlór i mořská sůl. Stejným způsobem chrání před roztřepením a lámáním vlasů. Zpevněním struktury vlasu, jej vyhladí a tím dodá vašim vlasům přirozený lesk.

Henna není určena k výrazné změně barvy, jako běžné barvy, které můžete zakoupit v drogerii. Je určena k zesílení a rozzáření vaší přírodní barvy vlasů. V praxi to znamená, že tmavovláska nedosáhne zesvětlení svých vlasů, může si však vybrat z celé řady barvených odstínů od tiziánové, přes kaštan, bordó, měděně červenou a mahagon až po černou. Ze světlých odstínů pak můžou blondýnky dosáhnout ořechově plavé, světle kaštanové či zlaté blond.

Hennu lze zakoupit v každém dobrém bylinkářství. Prášek se přelévá horkým čajem dokud pomocí míchání nevytvoříte hustou kaši. Poté nanášíme na vlhké vlasy a vlasovou pokožku v silnější vrstvě než při klasickém barvení. Po vytvoření zábalu vlasy zafixujeme pomocí igelitu, aby zábal zůstal v teple a necháme jednu až dvě hodiny působit. Poté umyjeme klasickým šamponem.

Barvení šedivých vlasů je s Hennou maličko složitější. Do vlasu úplně pronikne až během druhého či třetího barvení.

Pokud chcete předejít obarvení pokožky v oblastech obličeje a krku stačí do těchto míst vetřít obyčejný krém. Promaštěním pokožky zabráníte nechtěnému obarvení.

Pokud chcete Hennu využít pouze jako regenerační zábal a ne k barvení, šáhněte po Henně neutral – bezbarvé.

Je třeba podotknout, že výsledný barevný odstín postupně podléhá světlu. Postupně vlasy zesvětlí, stejně jako při každodenním mytí. Hennu však díky blahodárným účinkům můžeme používat tak často, jak nás napadne.

Zdroj: henna.eu

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram