Dovolená podle Chanel pro jaro a léto 2019

Dovolená podle Chanel pro jaro a léto 2019

Zasloužený odpočinek nabízí prostřednictvím přehlídky nové kolekce luxusní módní dům Chanel.

Relaxace a pohoda

Není snad nikdo, kdo by si nepřál být právě teď na dovolené u moře. Chanel v čele s kreativním ředitelem a návrhářem Karlem Lagerfeldem přenesl diváky na přehlídce o kousek blíž vysněným prázdninám. Přehlídka se odehrávala na uměle vytvořené pláži s jemnými vlnami, které nebyly daleko od skutečného moře. Modelky se procházely bosy po písku s botami v rukou a vyvolaly tak dojem naprosté pohody a relaxace. 

Tvíd a zase tvíd

Tradiční tvídový materiál v mnoha barvách byl na oděvech všudypřítomný a moderně ho doplňovaly flitry, výšivky i text. Lagerfeldovou vizí byla mladá francouzská dívka trávící volný čas na pláži. Tato krásná Francouzka miluje svou svobodu a ještě raději si tajně půjčuje maminčiny tvídové šaty, kašmírové svetry, kostýmky, boty a doplňky. Tradiční prvky Chanel zůstaly zachovány napříč celou kolekcí; logo, elegance, kabelky s řetízkem, béžová barva a typická tvídová saka. V tomto směru to už v počátku nastolila zakladatelka Coco Chanel. 

Překvapivé novinky

Dvojité nošení kabelek, šaty áčkového střihu s řetízky místo ramínek a slamáky s hrubými lemy, kde vykukují stébla trávy, jsou pro značku Chanel krokem vpřed. Logo Chanel bylo k vidění na všem od korálků, řetízků, bot, pásků, náramků a kabelek po naušnice. Novodobý trend se ještě v širším měřítku než je zvykem, dostal i do luxusního domu Chanel a v jeho podání se stává výjimečným zážitkem a zpestřením konfekční módy. Chanel je důkazem, že móda nemusí být vždy vážná a mít význam. Někdy totiž stačí, když je zábavná a co nejlépe ušitá. Horkou novinkou jsou dvě kabelky nošené najednou uprostřed spojené logem Chanel. Tento trend se jistě dostane do podvědomí milovníků módy.

 

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram