Dresscode: Semiformal

Dresscode: Semiformal

Už jste někdy otevřeli pozvánku, ve které stálo Semi formal? Co si přesně představit pod tímto matoucím názvem?

Semi formal dresscode je jedním z nejvíce matoucích dress codů vůbec. V porovnání s ostatními, kde jsou pravidla jasně stanovená, v sobě skrývá od všeho kousek. Mnoho lidí se tak dostane do nesnází dřív, než opustí svůj šatník. O co se tedy jedná? Dresscode, který je méně formální a uvolněnější než Black Tie, avšak více formální než Cocktail Attire. Nejčastěji se objevuje na svatbách či jiných formálních událostech. Velmi podstatný je typ a čas události, ale také například místo či roční období, právě od toho se pak vše odvíjí. 

18. HODINA JE ZÁSADNÍ

Zásadní je u tohoto dresscodu šestá hodina večerní, jedná se o moment, kdy přichází zlom. Pokud tedy jdete na odpolední událost, můžete zvolit uvolněnější modely s menším množstvím výrazných doplňků. Chystáte-li se naopak na večerní akci, můžete příjít oblečeni více formálně, doplnit svůj outfit výraznými prvky. V obou případech si můžete pohrát s aktuálními trendy a do svých vnést trochu sofistikovanosti a extravagance. Nezapomínejte, že se nejedná o procházku po pláži nebo na promenádě, a tak se vyvarujte sportovních materiálů a laciných doplňků.

CO OBLÉKAJÍ MUŽI?

Možnost výběru mají u formálnějších dresscodů většinou jen ženy, tentokrát si však i muži přijdou na své. Obléct mohou jak oblek, tak elegantní kalhoty s blejzrem. Na odpoledne se doporučují světlé a výraznější barvy. Bát se nemusíte ani specifických prvků, jako jsou zkrácené délky nohavic či dvouřadová saka doplněné košilemi v pastelových odstínech. Na večer se pak nejvíce hodí tmavé obleky s klasickými barvami košil. Pokud se chystáte na celodenní událost, šedou či modrou barvou zajisté nic nepokazíte. Outfit můžete doplnit vestičkou, kravatou nebo motýlkem, pokud hledáte něco zajímavějšího, sáhnout můžete po kšandách, hedvábném šátku či klobouku. Co se týká obuvi, zvolit můžete klasické polobotky s výraznými ponožkami nebo mokasíny a loafers.

Semi formal je poměrně hravý dresscode a tak se nemusíte bát výraznějších barevných kombinací, střihů a kousků. Nezapomínejte však, že by váš outfit měl být stále poměrně formální a elegantní

ŽENY A SEMI FORMAL DRESS CODE

I u ženského semi formal dresscodu se řídíme pravidlem 18. hodiny. Zatímco odpoledne ženy nejčastěji oblékají klasické pouzdrové šaty, kalhotové kostýmky, popřípadě nějaké odlehčené dlouhé šaty, večer se i včetně doplňků oblékají do elegantnějšího. K večeru je tedy vhodné obléct koktejlky, malé černé šaty, bát se nemusíte ani dlouhých šatů (ovšem pozor, aby nebyly příliš honosné a hodily se k dané příležitosti). Jestliže jste spíš kalhotový typ, zvolit můžete i elegantní kostýmek, popřípadě overal. Rozhodně se nebojte barev a zajímavých střihů, outfit můžete rozjasnit také výraznými doplňky.

thespruce.com, sprinklesandseasalt.com, pinterest.com, thetrendspotter.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram