Dvojitá dávka Zuhaira Murada

Dvojitá dávka Zuhaira Murada

Zuhair Murad si nepotrpí na jednoduchost ani minimalismus. Novou kolekci zasadil do víru velkoměsta ve stylu "když už mám novou kolekci, tak ať je s ní pořádná zábava"!

Předskokanem podzimní a zimní kolekce Zuhaira Murada byla jeho předešlá pre-fall kolekce. Z té se při zpětném pohledu dalo přečíst pár prvků, které si Murad oblíbí a on se s nimi skutečně vrátil v plné polní v nové kolekci. Poloprůhledné materiály, vyšívané květiny a zdůraznění pasu a boků v mysli Zuhaira Murada zůstávají, jen květiny nahrazují motýli. A my si je tak můžeme užít na nových modelech, ale ve zcela jiném provedení a ve větším počtu.

Kolekce, ač se skládá převážně z bílé a černé barvy a jejich společných kombinací, by se přesto vůbec nedala popsat jako jednoduchá nebo minimalistická. To by nebyl Murad takový, jakého ho známe. Ženské křivky, jemné materiály a nepřeberná sofistikovanost, to jsou prvky, které nám u značky nechybí ani tentokrát. Především u střihů se značka ve své nejnovější tvorbě neskutečně vyřádila.

Zuhair Murad do kolekce zahrnul jak téměř barokní tvary, tak i hluboké výstřihy, krátké rukávy nebo kožené bundy. Z materiálů je pak nejzajímavější samet, krajka a vyšívaný šifón. Nezapomíná se ani na trend vykouzlit z mixu průhledné látky s černým nádechem svůdný model plný protikladů. Ke konci už se ale se Zuhairem ocitáme u country stylu, který nevíme, jestli se nám vůbec líbí, je však malou výjimkou a v kolekci jako by byl jen pro krátké oživení. Módní řadu uzavírají romantické róby s délkou až k zemi, jež toho ovšem příliš nezakrývají.

Foto: style.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram