Dvorní vizážista značky Gucci vydává zajímavou knihu o make-upu

Dvorní vizážista značky Gucci vydává zajímavou knihu o make-upu

Podle Thomase de Kluyer je krása v nedokonalosti. Drobné vady na kráse rád mění na výjimečné přednosti. Thomas se proslavil co by make-up artista u značky Gucci. Nová kniha je zpovědí o tvořivosti, důmyslném líčení a abstraktní kráse. 

Obdiv i láska k make-upu

Thomas de Kluyver se zajímal o make-up od svého dětství. Jako teenager líčil své přátele na večírky, ale nikdy ani nevěděl, že by muži mohli být vizážisty. Jeho život se změnil, když začal pracovat pro MAC kosmetiku v rodné Austrálii v obchodním domě. Viděl tam totiž mužského uměleckého maskéra a zjistil, že i on by tam mohl pracovat. Po nějaké době vycestoval do Londýna a pracoval ve večerním klubu, kde pouštěl dovnitř hosty. Netrvalo dlouho a někdo si všiml, že sám nosí atypické líčení. První focení na sebe nenechalo dlouho čekat.

Originální nápady

Kreativita a přístup ke kráse je to, co Thomase odlišuje od ostatních vizážistů. Jeho cesta k úspěchu nebyla vždy jednoduchá a na skvělé příležitosti si musel dlouho počkat. Stal se postupně dvorním vizážistou u přehlídek a focení značky Gucci. Legendární celo třpytivý make-up u modelek na jedné z přehlídek Gucci posunul Thomase mezi špičku uměleckých maskérů. Mladý Australan má neobvyklou vizi krásy a poukazuje na nedokonalosti tváře i těla. Z těch pak udělá prostřednictvím líčení přednost.

Osobitá kniha

Se svými přáteli fotografy se Thomas de Kluyver rozhodl vytvořit neobvyklou knihu plnou neobyčejné krásy, kterou našel v obyčejném životě. Drobné nedostatky mění na unikátní krásu. Abstraktní kniha s názvem All I want to be - vše, co chci být, bude k mání u nakladatelství IDEA a bude obsahovat několik příběhů ve fotografiích, kde Thomas poukazuje na kulturu, politiku, sexualitu, dospívání a začlenění se v společnosti skrz make-up. 144 stran plných radikálního sebevyjádření je skvělým kouskem do knihovny nejen pro milovníky líčení. 

Zdroj; pinterest.com, vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram