Džíny můžete oblékat i do práce! Ale má to svá pravidla

Džíny můžete oblékat i do práce! Ale má to svá pravidla

Jsou světovou jedničkou na poli kalhot. Většina žen jich má doma nespočitatelně, ale přesto je velká část z nich vynechává z pracovních outfitů. Jenže to vůbec není třeba.   

S džínami se spojuje přívlastek univerzální, a to nám přece dovoluje oblékat je i do práce. Je velká škoda, že spousta žen obléká do práce černé kalhoty s domněním, že džíny patří pouze do volnočasového šatníku. Jejich nošení do zaměstnání má ale pochopitelně svá úskalí. Ovšem není jich tolik, aby se nedala zapamatovat. A jakmile si budete umět obléci džíny i ve formálním duchu, rázem si je zamilujete ještě o trochu víc.

Nejdříve se určitě shodneme, že pokud džíny do práce, je ale jasné, že ne společně s barevnou mikinou a teniskami. Přestože oboje i ve vysoké módě zažívá svůj boom, mikiny se nosí s ženskými siluetami a tenisky se hodí k formálním sáčkům.

"Džíny do práce ano, ale ne s teniskami!"

Zároveň také záleží na střihu džínů. V této době můžete obléknout skinny, straight i kalhoty s lehce rozšířenými nohavicemi, a pokaždé budou vypadat dobře. Na co byste si ale měla dát větší pozor, je střih na zadku, zapínání, umístění kapes, šusování. Střih vybírejte opravdu pečlivě, jinak vám bude rozšiřovat stehna, dělat placatý zadek a podobné neplechy.  

Vedle nešlápnete s tmavou džínovinou. Trendy šusování (a už vůbec díry!) je fajn, ale na pochůzky ve městě, ne do kanceláře. A tmavá džínovina vypadá dobře na high-waisted střihu. S druhem střihu se bezprostředně pojí otázka vrchního dílu. Tam už je to poměrně snadné. Stále dobře vypadjí peplum topy, dobře padnoucí košile s nevšedními detaily v podobě barevně odlišného límečku nebo knoflíčků, stejně tak jako vzdušné vzorované topy. Tam už by se každá žena měla přizpůsobit svému osobitému stylu a typu zaměstnání.

"Mezi střihy vede high waisted"

Když už maličko uvolníte svůj pracovní outfit džínami, nechte obuv vysoce elegantní. Hodí se tak lakované lodičky, špičaté tvary špičky a především myslete alespoň na ten podpatek. Balerínky jsou super, ale s džínami budou zaručeně lépe vypadat podpatky

Zdroj obrázků: pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram