Emilia Wickstead do svých modelů přidala notnou dávku dramatu

Emilia Wickstead do svých modelů přidala notnou dávku dramatu

Ženská silueta, půvabné květiny, vysoká krejčovská i drama jsou tím, co provází jaro návrhářky Emilie Wickstead.

V souhrnu jde o inspiraci z osmdesátých let, kterou ztvárňuje pracující ženu. Návrhářka se ráda zaobírá „feministickými směry“, které určitým způsobem vždy opepří její kolekci.

„Začala jsem pracovat s atmosférou konce osmdesátých a počátku devadesátých let, kdy došlo k obrovskému vzestupu feminismu na pracovišti,“ řekla návrhářka. I Wickstead se zaměřila na téměř monochromatické modely plné ostrých hran, výrazných ramen, různorodých dekoltů, širokých límců, nespočet záševků, velkých čepic i mašlí.

Výrazné barvy jako červená, růžová, zelená i žlutá jsou barvami jara. Do své kolekce návrhářka přidala lakovanou kůži i pogumované tkaniny. Některé modely jsou značně futuristické až prakticky nenositelné, zatímco jiné opravdu lichotí ženské postavě. Midi sukně, černé blejzry, růžové koktejlové šaty, strukturované hedvábí i bílý popelín jsou jen špetkou z celé kolekce.

„Chtěla jsem spojit dva světy o tom, jak se ženy během konce osmdesátých let oblékaly; proto jsem ji nazvala svou feministickou pohádkou," dodala Wickstead.

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram