Emma Watson pokračuje v boji za rovnoprávnost žen a menšin

Emma Watson pokračuje v boji za rovnoprávnost žen a menšin

Emma Watson odvedla skvělou práci pro OSN, coby vyslankyně dobré vůle. Již delší dobu totiž bojuje za rovnoprávnost žen i menšin.

Nedávno mladá aktivistka Emma Watson navštívila New York, aby promluvila o rovnoprávnosti jako součásti své pokračující kampaně s názvem HeForShe. Podmanivý projev Emmy Watson vyzýval, aby univerzity zajistily skutečnou rovnoprávnost žen a menšin a aby bylo jasné, že jejich bezpečnost je právo nikoliv privilegium.

I když projev působil velmi emotivně, ne na všechny dojemným způsobem. Například reportér magazínu The Sun Rod Liddle využil projevu k tomu, aby se celkové problematice vysmál. Emmu na svém Twitteru nazývá „Hermionou Grangerovou“ a neuznává tak ani ji samotnou. Dále ve svém vyjádření uvádí, že by se Watson měla držet vyprávění pravidel famfrpálu, nebo jak proměnit člověka v žábu, ale nenudit shromáždění OSN jejími vyjícími projevy.

Většina lidí si však myslí pravý opak. Watson označují za inteligentní a otevřenou feministku, jejíž kampaň HeForShe inspirovala více než miliardu lidí. A my můžeme jen dodat, že jakmile se známá osobnost vydá vstříc jakémukoliv globálnímu problému, pak ji čekají těžké chvíle, avšak výsledek většinou opravdu stojí za to. Proto Emmě držíme pěsti.

pinterest.com
 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram