Escada ve svém Resortu 2017 rozpoutala tyrkysovou vlnu

Escada ve svém Resortu 2017 rozpoutala tyrkysovou vlnu

Tyrkysová ovšem nebyla jediným vydařeným odstínem z aktuální kolekce. Oslnily nás také pruhy v odstínech modré, minimalistické bílé modely a kožené kalhoty. 

Byla to elegance na jednačtyřicátou. 41 byla totiž celkovým číslem odprezentovaných modelů v rámci Resort kolekce 2017. Živé odstíny akrylových barev zaplavily zejména první modely a v čele s tyrkysovou udaly rytmus všem následujícím. Přehlídka pokračovala pruhy, světle růžovou a o hlavní slovo se i tady hlásila jednoduchost. Nevšední střihové provedení tmavě modré tuniky i dvoubarevný kabát bez zapínání nás trochu popletly a chvílemi se zdálo, že se nejedná o kolekci určenou k okamžitému nošení, ale spíše o Haute Couture.  

Dosyta nabažení se tyrkysové jsme napjatě čekali slabý konec. Hlavní designér Esacady Daniel Wingate se ale postaral o další příjemné překvapení. To přišlo v podobě dokonalého světle šedého odstínu, který jsme zaznamenali jako ztělesnění té správné šedé. Protože když se řekne šedá, jsou modely té barvy v Resort kolekci Escada přesně těmi, které si přejeme vidět. Wingate to zřejmě věděl. Jen se šedou by nás ale neomámil! Lesk pozoruhodně střiženého vršku a také kombinace basic topu s kulatým výstřihem a šedými harémovými kalhotami se ukázala být trefou do černého. Perfektně.  

Populární (a někdy nadhodnocovaný minimalismus) zde dostál svého jména. V naprosto precizně střižených overalech se potvrdilo, jak nenahraditelnou roli v dnešním překombinovaném světě hraje. A komu by se overal zdál být snad nudný, nikdo mu nebrání, aby obul lakované barevné lodičky a světlý pásek vyměnil za metalický. Pásky samotné v Resortu rozhodně druhé housle nehrály a představovaly důležitý detail a spojovací prvek celé čtyřicítky modelů. Na závěr snad stojí za zmínku ještě stříbrné páskové sandálky na podpatku i lodičky a také přirozený a zároveň dostatečný makeup společně s úpravou vlasů modelek. 

vogue.com/fashion-shows

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram