Espadrilky – s létem spjatá obuv

Espadrilky – s létem spjatá obuv

Pantofle, žabky nebo sandály jsou jistě skvělou letní obuví, ale pánové, nebojte se být nápaditější a vyzkoušejte espadrilky.

Pokud hledáte dokonalou letní obuv, pak vězte, že s espadrilkami rozhodně nemůžete šlápnout vedle.

A co že vlastně jsou ony espadrilky, ve světě jinak známy jako Espadrilles?
Jedná se o plátěnou obuv, která kopíruje trend 80. let dvacátého století, který je v současné době kříšen k životu, stejně jako mnoha dalších módních trendů dob minulých. Co je důležité říct, že espadrilky jsou kompromisem mezi uzavřenými teniskami a jejich přesným opakem, tedy třeba sandály, mluvíme-li o otevřené obuvi.

Jde totiž o lehkou vzdušnou obuv z plátna či bavlněné tkaniny s výjimkami zhotovenými z kůže. Jejich podrážka je zpravidla tvořena jutovými vlákny, ale i pryží. Ta bývá často velmi tenká, čímž se snižuje celkový profil boty. I když se mezi espadrilkami najdou i velice elegantní kousky, musíme pamatovat na to, že se nejedná o obuv přímo se hodící do kanceláře či k slavnostním příležitostem, ale skvěle doladí váš už tak dokonalý letní outfit na neformálních akcích, na dovolené nebo při běžných toulkách městem.

Ještě pořád si nevíte rady, jak espadrilky kombinovat se zbytkem oblečení. Pro inspiraci nemusíte chodit daleko. Stačí se podívat třeba na kolekci Ralph Lauren jaro/léto 2014 a sami uvidíte, jak skvěle se dají kombinovat s elegantně ležérní módou.

  

Pro vaši bližší představu, jak espadrilky zahrnout do běžného outfitu, vyjímaje přehlídkových mol módních návrhářů. Zde je malá ochutnávka, která vám budiž insprací.

  

  

 

Zdroj: lifestylemirror

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram