#FallinNike II. - vše o N+TC aplikaci a jak jsme začali v redakci cvičit

#FallinNike II. - vše o N+TC aplikaci a jak jsme začali v redakci cvičit

Druhý díl podzimního cvičícího speciálu vám přiblíží jednu z nejlepších tréninkových aplikací. A my prozradíme, jestli už jsme začali něco dělat... 

Nike+ Training Club je takový osobní trenér v kapse. Byli byste překvapení, jak taková aplikace může motivovat a přimět k lepším výkonům, a to nejen ženy, ale i muže. Aplikace vznikla pod vedením zkušených fitness trenérů a sportovců, kteří sestavili tréninkové plány pro pravidelné cvičení. Je snadné si trénink přizpůsobit dle svých potřeb. Máte na výběr ze 3 základních pilířů: síla, výdrž a kondice. Motivovat vás mohou workouts se známými vrcholovými sportovci nebo NTC trenéry. Délku a intenzitu cvičení si volí každý sám. Aplikace nabídne sérii cviků – každý cvik předvede sportovec nebo trenér na videu tak, aby každý držel správné provedení cviků. Během cvičení telefon ukazuje, kolik minut uběhlo a čas daného cviku, poté také spálené kalorie a počet NikeFuel. Podle svých představ a fyzické zdatnosti si každý může vytvořit vlastní měsíční program. Na výběr je ze 100 tréninků, které jsou zaměřeny od menší intenzity přes těžké tréninky až po relaxační cvičení a jógu.

- Aplikace nabízí přes 100 tréninků. Kromě tréninkových programů také 15minutové alternativy.

- Instruktážní zvukové klipy a videoklipy pomáhají vypilovat správnou techniku cviků. 

- Plány se tvoří na míru, ale také se přizpůsobí potřebám každého cvičence – když třeba nestihnete jeden den cvičit dle plánu, aplikace tuto prodlevu vykompenzuje v dalším tréninku.

- Všechny aktivity se počítají. Je proto vhodné zmínit v aplikaci všechny, aby tréninkový plán byl co nejvhodnější a šitý na míru.

- Každý trénink na displeji ukazuje daný čas cviku, vysvětlení a jako bonus si můžete pustit vlastní playlist.

- Své tréninky můžete sdílet na sociálních sítích s cool NTC nálepkami přímo v aplikaci.

- Aplikace je v angličtině a vhodná jak pro operační systém iOS, tak i android.

"Osobně mě na aplikaci baví především atletické workouty, které mě nejen inspirují, ale také dají pěkně do těla. Celkově doporučuji vyzkoušet všechny tréninky, protože každý je jiný, každý je jinak pestrý. Od mírnější intenzity po náročný a těžký trénink. Na závěr se pak můžete uvolnit relaxačním cvičením nebo jógou," říká trenérka Denisa Barešová.

Denisa Barešová - nejúspěšnější česká reprezentantka ve sportovním aerobiku. Několikanásobná mistryně ČR, Evropy i světa v prestižní ženské kategorii. Teprve jako druhá Češka získala po Olze Šípkové a dlouhých 13 letech světový titul. Díky svým zkušenostem a atletické průpravě se začala naplno věnovat trenérské činnosti a běhání. Trénuje ve skupině s atletem, halovým mistrem Evropy Jakubem Holušou.

 VÝZVY REDAKTOREK MÓDA.CZ

Péťa (šéfredaktorka)

"V rámci naší výzvy jsem se vydala na kruhové cvičení v CONTOURS. Na první hodině s trenérkou jsme si povídaly a padaly otázky, na které jsem neměla odpověď. Čeho chcete cvičením dosáhnout? Má odpověď byla NIČEHO. Všimla jsem si menšího zaváhání a otazníků v očích. "Proč tu vlastně je?" Povídaly jsme si dál… i o REDAKČNÍ VÝZVĚ...                                           

Kolik vážíte? NEVÍM. Jak často cvičíte? NECVIČÍM. Dobrá tedy, změříme tlak. Jejda, pomyslela jsem si, je 11 hodin a už jsem měla dvě kávy. Kupodivu tlak nízký, velmi nízký. No co, jdeme na to. 

Trenérka trpělivě vysvětlovala. Nejdříve jsem absolvovala pětiminutovou zahřívačku na stroji, kde šlapete a zároveň hýbete rukama. Bohužel nevím, jak se jmenuje. Něco jako kolo, ale přidáváte i ruce. 5 minut bylo tak akorát. Pokračovaly jsme na dalších asi 15 posilovacích strojích, přičemž trenérka Bára kontrolovala a dohlížela na správné provedení cviků. A CO MĚ DOSTALO. Na strojích si můžete nastavit požadovanou zátěž. Pro optimální váhu a pro začátečníky jsou na strojích bílé značky, ale i toto nastavení bylo pro mě náročné, tak jsem zátěž postupně snižovala a snižovala. Svaly na nohou, břiše i na rukách se mi třásly a já si připadala trochu hloupě. Naštěstí Bára byla trpělivá a velice milá. Nakonec prohlásila, že jsem vážně jógový typ...

Během cvičení jsme si povídaly a já se jí také svěřila se svými problémy s bolestivými zády. Bára mi poradila, které cviky jsou zaměřené na potíže s páteří.  
První moje kondiční posilování a cvičení v CONTOURS, skvěle vybavená posilovna bez dotěrných pohledů mužů a profesionální přístup trenérky, které nechyběla trpělivost, bylo fajn a odcházela jsem s dobrým pocitem. Tímto jí děkuji. 

Závěrem, i když posilovna nikdy nebyla mým šálkem kávy, vždy jsem upřednostňovala jógu, nezáleží, jakému typu sportu dáte červenou. A k naší redakční výzvě, vyzkoušejte všechny možné posilovny, cvičení, běhání, jógu… A dejte se tím směrem, který vám bude nejvíce vyhovovat. Já zůstanu u jógy a meditace. #FallinNike"

Janča 

"I když je chůze nejzdravějším pohybem snad vůbec a prospívá tělu i hlavě ze všech stran, občas je velká věda donutit se do podzimního sychravého počasí vyjít... Mě naštěstí "nutí" moji čtyřnozí, takže za první týden máme nachozeno 35 kilometrů. Přiznám se, že kvůli pracovnímu nasazení malinko flákám posilování, ale do druhého týdne se do toho pustím o to zodpovědněji."

Verča

"Slíbila jsem si, že uplavu kilometr a půl a naběhám těch kilometrů dvacet pět. Můj pokrok moc zdárný zatím není. Do bazénu jsem se ještě nedostala a naběhla jsem toho mizivě málo. Ale přeci něco. Konkrétně 4,37 km. Což je vlastně necelá pětina z mého celkového cíle. Tak uvidíme. Času mám zatím dost."

JAKOU VÝZVU JSTE SI DALI VY? UKAŽTE NÁM TO NA INSTAGRAMU POD #FALLINNIKE A #CVICIMSMODOU.

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram