FASHIONCLASH: v holandském Maastrichtu se konal už 6. ročník mezinárodního festivalu mladých designérů

FASHIONCLASH: v holandském Maastrichtu se konal už 6. ročník mezinárodního festivalu mladých designérů

Letošní ročník unikátního módního festivalu FASHIONCLASH byl pro naši návrhářskou scénu ještě úspěšnější než minulé ročníky. Účastnily se ho celkem čtyři české designérky.

Během módních přehlídek festivalu spojujícího začínající talenty, různé typy designu, kulturu a široké publikum, jsme mohli vidět nové kolekce Hany Frišonsové a Petry Ptáčkové, které zde svoji tvorbu prezentovaly už minulý rok. Jana Mikešová a Linda Zabilková pak vystavovaly a prodávaly svoji tvorbu na Designer marketu, konajícím se v rámci festivalu vůbec poprvé.

Snovou kolekci Petry PtáčkovéDinner in the Abney Mountains, která měla premiéru na Mercedes-Benz Fashion Week Madrid jsme Vám již představovaly. Stejně jako ve Španělsku se i na maastrichtském FASHIONCLASH setkala s velkým úspěchem. Nejspíš právě proto, že platforma festivalu přesně koresponduje s Petřiným pojetím módy.

Další z talentovaných českých návrhářek Hana Frišonsová přijela na festival spojující začínající talenty, různé typy designu, kulturu a široké publikum, s novou kolekcí s příznačným názvem Futurehero. Vzhledem k použití stříbrné barvy, metalických odstínů a originálních masek na obličej totiž kolekce skutečně působí jako z budoucnosti. Zahrnuje pánské i dámské modely a její výhodou jsou téměř nekonečné možnosti variací.

Zdroje obrázků: fashionclash.nl

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram