Fenomén pohyblivých fotografií, který uchvátil svět

Fenomén pohyblivých fotografií, který uchvátil svět

Z jedinečného spojení videa a klasické fotografie se zrodily kouzelné pohyblivé fotografie, které postupně dobývají srdce každého z nás. Ať už jsou zábavné či emotivní, jistě si je zamilujete.

Není to tak dávno, kdy svět oslavoval vynález fotografie a videa. A nyní v 21. století tým umělců přišel s novým neobvyklým způsobem zachycení jedinečných okamžiků. Spojil prakticky to, co stále stojí s tím, co se neustále hýbe a výsledkem jsou fascinující pohyblivé fotografie.

Cílem pohyblivých fotografií je jednoznačně zachytit určitý objekt neobvyklým způsobem. Obohatit klasickou fotografii nějakým rušivým momentem. A výsledky jsou opravdu úžasné. Nejen že vás upoutají už na první pohled, ale vyzdvihují určité emoce, dokážou vás pobavit, učarovat a někdy i vyděsit.

Animované obrázky a fotografie tu byly již dříve, ale dnes jsou na opravdu profesionální úrovni.

Jedni z největších průkopníků kvalitních pohyblivých fotografií, kteří spolupracují s celou řadou známých módních značek, jsou fotografka Jamie Beck s partnerem Kevinem Burgem, který má velké zkušenosti s filmovou grafikou a taktéž Newyorčan Romain Laurent.

Jamie Beck a Kevin Burg
Úlohou fotografky Jamie je pořídit zajímavou fotografii, které grafik Kevin během několika hodin za počítačem vylepší a vdechne jim duši, určitý náboj. Je to až magické, ale stále je to fotografie. Jamie s Kevinem tvoří fotografie zachycující určité kouzelné okamžiky, které se nedají v dané sekundě zaznamenat na klasické fotografii.

Romain Laurent
Romain Laurent se specializuje na současné fotografie lidí, pohybující se obrázky a krátká videa. Dal se trošku jinou cestou než Jamie s Kevinem. Romain vnáší celému záběru úplně jiný nádech. Rozvíjí určitou myšlenku, až vzniknou neuvěřitelně zábavné fotografie.

Základem pohyblivé fotografie je klasický formát obrázku GIF, který umožňuje jednoduché animace často využívané pro tvorbu různých nápisů či plakátů.

Příznivci pohyblivých fotografií jsou přesvědčeni, že pohyblivé obrázky budou stále více populárnější  a pro jejich tvorbu vzniknou nové programy, které ji podstatně usnadní.

Skvělým objektem pro tvorbu vlastních pohyblivých fotografií několika internetových módních magazínů je mladá modelka Cara Delevingne, především díky svému nepřebernému množství grimas. Tato divoká Britka ukázala v zákulisí před večerní show Marca Jacobse, co vše dokáže se svým obličejem udělat. Je to tak hypnotické až lehce strašidelné, co myslíte?

Zdroj: romain-laurent.com, annstreetstudio.com , nymag.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram