Finále Arfashion Designer 2015

Finále Arfashion Designer 2015

Ani letos nechyběla ambasadorka projektu herečka a moderátorka Míša Maurerová, která provázela oběma módními večery v pražském klubu Theatro.

Druhý den Festivalu mladé módy Arcolor patřil finalistům soutěže ArFashion Designer 2015, kteří si večer zaslouženě užili. Vybrat z jejich kolekcí vítěze jistě nebylo pro porotu jednoduché. 

Ale jejich volba byla bezpochyby správná. Vítězkou soutěže ArFashion Designer 2015 se stala Kateřina Žaludová, rodačka z Litoměřic a studentka Univerzity Jana Evangelisty Purkyně. Se svou kolekcí Decor[um] uspěla jak u publika, tak u poroty. Cenu předala zástupkyně odborné poroty, herečka a moderátorka Lenka Vacvalová.

U kolekce prokázala svou řemeslnou zručnost, neboť oděvy jsou vyrobeny z kůže, kterou Kateřina ručně prostřihávala tak, že vzniklé ornamenty dodaly oděvům punc luxusu a jednotlivé modely pak působí křehkým dojmem připomínajícím krajku.

Míša Maurerová miluje českou módu, a tak si nemohla odpustit se do některých krásných modelů převléknout. Během večera tak vyzkoušela čtyři modely, z nichž tři patřily do kolekce REVEALED od finalistky soutěže Lucie Kürthiové.

A nutno podotknout, že ji všechny modely v kombinaci s adidas Originals Superstar velmi slušely.

Na mole se předvedly vysoce extravagantní kolekce, které ukázaly, kam až kreativita a lidská fantazie sahá, jako například kolekce Lucie Erban Marešové, která potěšila milovníky nevšedních střihů, tvarů barev a kombinací. Na své si přišli i zastánci stylových šedesátých let v kolekci Karolíny Vávrové. Žaneta Malénková v kolekci zdůraznila ženské rysy, civilní ale nápaditou kolekci představil Lukáš Pattermann, k tradici se obrátila Petra Pitelková, do lolitek převtělila modelky Martina Vrábelová. A nadšence sportu jistě zaujala kolekce Kristiny Synek (SYN V POHYBU) V pohybu, která rozpohybovala celé molo i publikum.

Arcolor a všichni milovníci módy se už dnes těší, co nachystá vítězka letošní soutěže ArFashion Designer 2015, Kateřina Žaludová, na přehlídku do pražských ulic na rok 2016. 

Je jasné, že talentu má na rozdávání, tudíž se máme všichni na co těšit.

Letošní ročník Arcoloru je za námi, ale opět nám všem ukázal, že česká móda má co nabídnout, že extravagance se nesmíme bát, a že pokud dáme šanci mladým talentům a kreativitě v našich šatnících, dočkáme se pestřejších ulic nabitých jedinečnými osobnostmi s vytříbeným vkusem a osobitým stylem.

Zdroj: Arcolor, foto: Stanislav Honzík, David Severin

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram