Finalisté soutěže ArFashion Designer 2015

Finalisté soutěže ArFashion Designer 2015

Tak jako každý rok i letos hodnotila přihlášené návrhy do soutěže ArFashion Designer odborná porota. A tak jako každý rok i letos vybrala ty nejlepší, kteří se 10. září 2015 představí veřejnosti. A na koho se můžete těšit?

Lucia Kurthiová
Lucia pochází ze Slovenska, kde též vystudovala oděvní design. Její soutěžní kolekce REVEALED je plná kontrastů, inspirována světem zvířat. Jedna linie představuje krotkost a plachost, zatímco druhá představuje odolnost a odhodlanost jít vpřed. Odhodlanost jít vpřed má zajisté i samotná návrhářka, která neváhala a svou kolekci do soutěže přihlásila.

Žaneta Malénková
Kreativitu Žanety zajisté ocenili diváci loňského ročníku Festivalu mladé módy Arcolor, neboť i loni se Žaneta probojovala až do finále. Ačkoliv se Žaneta módou neživí a ani ji nestudovala, o jejím talentu není pochyb. Její kolekce Znovuzrození rozebírá velmi probírané téma o postavení dnešní ženy ve společnosti. V podání této nadané slečny se role ženy navrací k tradičním hodnotám a jsou zdůrazněny ženské rysy jako je něžnost, síla a zranitelnost zároveň.

Lucie Erban Marešová
Hru se zrcadlem rozehrává ve své kolekci další finalistka Lucie. V její kolekci dominuje hlavně bílá barva, která ještě více zdůrazňuje efekt zrcadlení. Její modely jsou variabilní, tudíž je lze nosit donekonečna. Nekonečné se jeví i neustálé odrazy jejích modelů v zrcadle. Lucie se narodila v Písku a je absolventkou Fakulty výtvarného umění v Brně.

Lukáš Patterman
Těšit se můžete i na kolekci pro pány v podání Lukáše. Jeho kolekce Park nabízí oděvy pro muže i ženy a navazuje na jeho předešlou kolekci s názvem Les. Symbolikou těchto svou kolekcí je přesun člověka z přírody do města. Kolekce Park je inspirována přírodou, neboť právě park představuje jedinou zelenou plochu ve městě. Oděvy jsou velmi pohodlné a jsou především z bavlny, neboť návrhář dbá na městský komfort. Lukáš už od roku 2010 navrhuje pod svou vlastní značkou Pattern.

Petra Pitelková
Heritage of the Czech country, to je nová kolekce finalistky Petry, která se inspirovala lidovým oděvem. Návrhářka navrhuje pod svou vlastní značkou Petitee. Dominantní prvek její nové kolekce tvoří technika ručního vrapování. Celou kolekci tvoří panensky bílá barva a najdete zde např. košilové šaty nebo ručně vyráběné čelenky.

Kristina Synek
Absolventka Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně navrhuje pod svou značkou SYN a SYN v pohybu. Její soutěžní kolekce zaručeně potěší všechny nadšené běžce a běžkyně. Reaguje na skutečnost, že běh se stává čím dál více populárnějším. V její kolekci naleznete vše, co je pro tento oblíbený sport třeba, od veselých legín až po funkční podprsenky. Základ designu kolekce tvoří digitální tisk s motivem trojúhelníků a šestiúhelníků, neboť geometrické tvary má Kristina v oblibě.

Karolína Vávrová
I Karolína patří mezi finalisty mající svou vlastní značku. Ta její nese název From Kaya with love a je určena všem milovnicím retro módy z 50. let, ve které figuruje dokonalá ženskost a ani tato kolekce s názvem Scuba diva není výjimkou. Modely jsou vyrobeny z nevšedních materiálů jako je neopren nebo softshell, které jsou v poslední době velmi trendy. Na první pohled vás jistě v kolekci upoutá výrazně fialová nebo červená barva, které neodolá žádná žena.

Martina Vrábelová
Slovenka Martina se vydala za studiem módy až do Londýna, kde absolvovala krátký kurz. Martina se pro svou kolekci inspirovala knižním, ale i filmovým zpracováním Nabokova díla Lolita. Její kolekce nesoucí stejný název v sobě odráží povahové rysy lolitky jako je např. drzost, sebejistota, naivita, ale i hravost, inteligence a nevinnost. Protichůdné vlastnosti Lolity jsou v kolekci zobrazeny použitím kontrastních materiálů a barev.

Kateřina Žaludová
Rodačka z Litoměřic vystudovala Univerzitu Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem. Její kolekce Decor[um] je zpracována ve stylu vstoupení ornamentu do oděvu. Kateřina materiál ručně prořezávala a vytvořila tak ornamenty zdůrazňující jemnost a něžnost ženského těla. Ačkoliv výsledný efekt připomíná krajku, jedná se o kůži, která byla v kolekci použita. Kůže byla mimo jiné použita i z důvodu její mytické symboliky, která uvádí, že síla zvířete, z něhož kůže pochází, přejde na jejího nového nositele.

Nezbývá, než všem finalistům popřát hodně štěstí a držet jim palce při finálovém večeru, který proběhne 10. 9. v rámci Festivalu mladé módy Arcolor. 

Zdroj: Arcolor

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram