Fotograf zvěčnil superhrdiny v dobových kostýmech

Fotograf zvěčnil superhrdiny v dobových kostýmech

Dovedete si představit typického superhrdinu, jakým je třeba Superman či záporáka Darth Vadera v dobovém kostýmu ze 17. století? 

Klasičtí filmoví a komiksoví záporáci už se dávno neklaní před jejich věčnými pronásledovateli superhrdiny! Nyní jsou oba světy dobra i zla na jedné lodi a své hřbety ohýbají před rodem Bourbonů, včele s nejmocnějším mužem tehdejší Francie, Králem Slunce Ludvíkem XIV.

Že je to nemožné, ba naopak. Nejrůznější filmové či komiksové superhrdiny a padouchy moderní doby si totiž vzal na paškál francouzský umělecký fotograf Sacha Goldberger, dobře znám pro své originální portréty, které připomínají malířské techniky z let dávno minulých a přesně v tomto duchu se nese i jeho nejnovější projekt “super flemish“.

Zde dochází k přímému střetu mezi fikcí, nadpřirozenem a historií. Aby všichni kladní i záporní hrdinové přesně zapadli do dob buržoazní Francie a působili tak co nejvěrněji, oblékl je Sacha do dobových kostýmů. A výsledek, na ten se podívejte sami a posuďte, jak se celá foto série zdařila.

 

 

 

 

 

Zdroj: Sacha Goldberger

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram