Franco Ciambella pod hvězdnou oblohou

Franco Ciambella pod hvězdnou oblohou

Franco Ciambella se stejně jako každý rok zúčastnil s úlomky ze své letošní kolekce Haute Couture módní charitativní akce Frammenti Sotto Le Stelle.  A Moda.cz byla u toho.

Frammenti Sotto Le Stelle se dá volně přeložit jako Fragmenty pod Hvězdami. Letos se tato módní přehlídka pod hvězdnou oblohou konala již po patnácté. 

Již tradičně touto prestižní módně-charitativní akcí pojící profesionalitu, kulturu a solidaritu plnou italské módy, hudby a tance, ožil historický přístav Civitavecchia.

Střípky ze svých kolekcí představili čtyři módní návrháři před publikem čítajícím víc jak dva tisíce milovníků módy. Raffaella Frasca z Říma, skutečný umělec Gianni Molaro z Neapole, jehož kolekce byla inspirována kubismem a Afrikou a mladý kreativní Giuseppe Perri z Kalábrie, který představil kolekci inspirovanou sochařstvím.


Největší pozornost však sklidil spolupořadatel a návrhář, známý pro své Haute Couture a svatební kolekce, Franco Ciambella.

Franco Ciambella představil sbírku romantických šatů s názvem „Flowe Powers“. Kolekce je rekapitulací stejnojmenné kolekce ze 70. let, ovšem nyní v novém moderním minimalistickém a elegantním stylu.

Nese se v podobných barvách jako jeho „Monochrome Collection“ z loňského roku. Převládají v ní světlé odstíny tyrkysové a žluté barvy. Ty jsou kombinovány s jemnými květinovými vzory a různobarevných tisků stupňující se intenzity, které čas od času dostávají nádech etniky či exotických tropů.

Ve víru hedvábí, saténu a šifonu, jež se v jednoduchých liniích svůdně ovinul kolem ženského těla, bylo k vidění také množství krajky a propracovaných detailů. Inspiraci „františkánským rouchem“ u některých modelů pohltila složitá výšivka doplněna o korálky a krystaly.

Mezi kousky z této Haute Couture kolekce nechyběla ani nadčasová elegance v přísných tónech bílé a černé. Snové svatební převážně krajkové šaty s nádhernou výšivkou doplněnou o lesknoucí se korálky jako malé perly uchvátí snad všechny zraky. Stejně tak i černá róba vzdávající svými ručně našívanými třpytivými krystaly hold zářivé noční obloze.

Zdroj: facebook/ frammenti-sotto-le-stelle-2014, rendezvousdelamode.com
Foto: Massimiliano  Bonucci, Armando Terribili

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram