Frank Gehry představuje Fondation Louis Vuitton

Frank Gehry představuje Fondation Louis Vuitton

V historické části Paříže vyrostl obří skleněný brouk, jehož „krovky" se tyčí nad koruny stromů Bouloňského lesíka.

Konec října letošního roku 2014 bude doslova přelomový nejen pro Paříž, ale i pro šéfa koncernu LVMH - Louis Vuitton Moët Hennessy a Bernarda Arnaulta, který si v pětašedesáti letech plní jeden ze svých největších snů. 
 
Jeden z nejbohatších evropanů totiž už 27. října slavnostně otevře v Paříži vysněné umělecké centrum francouzské luxusní značky Louis Vuitton. Futuristická stavba Fondation Loui Vuitton připomínající obrovského skleněného brouka začala vznikat na rýsovacích prknech už v roce 2001 a konečně se nyní stává realitou.
 
Jak už vyplívá ze samotného názvu, Fondation bude sloužit především veřejnosti, která zde bude moci navštěvovat nejrůznější kulturní akce zaměřené na prezentaci umění. Vyjímkou ale nebudou jen výstavy, ale i koncerty. Jedním takovým bude i listopadové vystoupení legendární německé hudební skupiny Kraftwerk.
 
 
Vůbec první výstava v uměleckém centru Louis Vuitton bude věnována autorovi celého projektu a designového skvostu Franku Gehrymu. Americko-kanadský architekt je znám především díky svým stavbám španělského Guggenheimova muzea v Bilbau, Millennium Park v Chicagu, Walt Disney Concert Hall v Los Angeles a mnoho dalších. Oku českého příznivce designu a architektury jistě neunikne ani Tančící dům v Praze, na kterém se Gehry rovněž podílel.
 
Zdroj: fondationlouisvuitton
 
Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram