Greg Lauren a jeho otrhaná trika, boyfriend kalhoty a šněrovací šaty RTW SS 2015

Greg Lauren a jeho otrhaná trika, boyfriend kalhoty a šněrovací šaty RTW SS 2015

Místo dokonalého líčení umazané tváře. Místo krajek a řasení otrahaná ponča s kapucí. Greg Lauren ve své jarní kolekci předvedl úplně jiný svět...

Možná málokdo z nás zná módu Grega Laurena. A možná se jen těžko věří, že v dnešní době přichází s něčím novým. Ale určitě si tato kolekce zaslouží vaši pozornost. 

V krátkosti vám Laurena představím. Je to mladý americký návrhář, jehož typickou módu tvoří army styl, uměle ničené kusy oblečení a především unikátní kombinování jeho modelů, které jinde neuvidíte. 

 

Sám návrhář se o své módě vyjadřoval v zákulisí přehlídky: "Mé kolekce byly vždy ve stylu poničené elegance. Při pohledu na oblečení si nejste jisti, zda-li je z minulosti nebo z budoucnosti. Zároveň ukazuje jak silná, mocná a smyslná je žena!" Greg Lauren mluvil také o tom, že krása a bolest jednoduše patří dohromady. A my musíme uznat, že všechna svá slova předvedl v kolekci, kde se svého unikátního pohledu držel od začátku až do konce.

  

 

Převážnou část kolekce tvoří móda dámská a to v khaki, šedé a černé. Tyto barvy nám samozřejmě již od pohledu symbolizují vojenský styl a přírodu. Pozoruhodné ale je, že návrhář nepotřeboval ani tyto klasické barvy, které by podtrhly jeho záměr v neupravené a poničené eleganci, ale bohatě si vystačil i s bílou. U bílých modelů používal stejné prvky, jako jsou dlouhá ponča s kapucemi nebo třeba šátky. Přesto světlé modely působily rozdílným dojmem než tmavé. Spíše než bídu a military styl připomínaly opravdu silné ženy s osobitým vkusem.  

 

 

A teď k typickým znakům Laurenovo jarní kolekce. Všimnout si můžeme stylu kalhot. Jen málokdy vidíme kalhoty upnuté, většinou se jedná o boyfriend džíny. Spíše než samotný střih je ale zajímavá kombinace materiálů. Často jsou totiž nohavice "patchworkově" slepeny dohromady třeba ze třech rozdílných kusů látky. Je to velice nevšední a také skvělý nápad, nemyslíte? 
Dále jsou hojně vidět šály a šátky. Někdy uvázané kolem krku, jindy volně přehozeny přes rameno. Vždy tak, aby váš výsledný dojem z modelu byl prostě chaotický a neuspořádaný. Opomenout nesmíme ani kapuce, které jsou přišité i na šatech. A jako doplněk khaki bezprstové rukavičky až do poviny předloktí. 

 

 

Vlastní části se dočkali i pánové. I jejich modely působí roztrhaným dojmem, některé připomínají vojáky na útěku. Jiní zase patřičně zaopatřené mladé muže. Návrhář uplatňoval stejné znaky jako u ženské módy - potrhaná trička, šály a použití více materiálů na jeden kus oblečení.

Co se Gragu Laurenovi náramně povedlo je, že při pohledu na pánské modely opravdu nevíme, zda takové modely nosili muži před desítkami let nebo jestli je to teprve budoucnost. Co ale víme jistě je, že budoucí jaro bude drsné, smyslné a sexy!

 

Zdroj: style.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram