Halloweenské líčení

Halloweenské líčení

Halloween pomalu klepe na dveře. Už máte vymyšlený kostým na party? Podcenit samozřejmě nesmíte ani líčení!

Návod na to, jak se obléknout sexy a módně, jsme vám vypsali v tomto článku. Samotný kostým je důležitý, čemu ale musíte věnovat stejnou péči, je líčení. Někdy i samotné halloweenské líčení, ať už roztomilé nebo děsivé, vydá za všechny převleky světa. Aby make-up dobře vynikl, bude u většiny líčení základem napudrování nebo namalování celého obličeje na bílo.

ČARODĚJKA WINIFRED

Pamatujete si film Hocus Pocus? Je to jeden z těch bláznivých snímků o čarodějnicích a navíc s Carrie, tedy vlastně Sarah Jessicou Parker. Naší první inspirací je jedna z čarodějnic, Winifred. Svůdnice to zrovna nebyla, ale když si prohlédnete líčení, je absolutně lolitkovské. K líčení á la Winifred vám bude stačit červené srdíčko z rtěnky na rtech a kočičí oči.

MLČENÍ JEHŇÁTEK

Nechcete být roztomilá ani koketní? Sáhněte po pořádném hororu. Mlčení jehňátek jím rozhodně je!

Nejprve začněte s kreslením mola kolem rtů, bude vám stačit obyčejná černá tužka. Poté jeho křídla vykreslete třpytivým hnědým stínem, jeho tělo bílou tužkou na oči. Křídla dostínujte zlatým stínem a na detaily použijte tekutou černou tužku. Jako poslední krok si zabělte celý obličej, ale nočního motýla nechte nejprve uschnout. Pokud o něj zavadíte trochou bílé barvy, můžete ho znovu opravit černou tužkou.

HÁDĚ

I úlisný had je jednou z variant. Jeho plusem je, že outfit nebudete muset vůbec řešit a díky líčení budete i tak středem pozornosti.

Znovu začněte s kočičí linkou. Nad ní naneste modrozelený oční stín a znovu ji obtáhněte, aby zesílila a byla pořádně výrazná. K horní lince přidejte i obtažení části spodního víčka. Na horní víčko a i pod dolní víčko nakreslete protáhlé trojúhelníky. Když zavřete oči, budete připomínat hada naprosto dokonale. Ústa zvýrazněte červenou rtěnkou a na krk, lícní kosti a horní část čela naneste třpytivé fleky z hnědého očního stínu.

IGGY AZALEA

Poslední inspirace je hiphopová zpěvačka Iggy Azalea. Její song Fancy má vysoký potenciál stát se jednou z písniček v playlistu na halloweenských party. Vy si na něj budete moci zatančit jako samotná Iggy a vůbec s tím nebudete mít tolik práce. Výhodou je tak nižší šance, že něco pokazíte. Nevýhodou zase nejistá ruka u malování černých linek.

Linku zastavte tam, kde vám končí obočí. Nad základní černou linku si pomocí stínu udělejte druhou (mnohem světlejší) kočičí linku. Pozor na to, aby byla stejná jako ta pod ní! Poté si nad druhou linku vytvořte třetí, těsně pod obočím, vyťupkovanou z malých stříbrných teček. Tečkovat začněte od vnitřní strany očního víčka po straně kořene nosu. Pokud jste perfekcionistka, můžete tužkou napodobit i pár Iggyiných charakteristických pih.

Pokud se tak vyžíváte spíše v sekci beauty, tedy kosmetiky a líčení, můžete svou zálibu předvést i o Halloweenu. :-)

Foto: omomumu.host4bros.net, blu-ray.com
úžasná inspirace z Refinery29 (Helen Phillips)

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram