Halucinogenní horečka z fantastického snu předešlé noci v komiksovém podání aneb Nová kolekce Lanvin

Halucinogenní horečka z fantastického snu předešlé noci v komiksovém podání aneb Nová kolekce Lanvin

Kreativní ředitel značky Lanvin Bruno Sialelli předvedl na týdnu módy v Paříži asymetrické tvary spojené a architekturou, svěží vzor nerovných pruhů, ale také halucinaci a kresbu inspirovanou raným komiksem.

Počasí si leckdy vybírá svou daň. A bylo tomu tak na přehlídce jarní kolekce pro sezonu 2020 značky Lanvin, které znepříjemnilo show v jinak půvabných prostorách zahrady muzea mimoevropského umění Musée du quai Branly nacházející se na levém břehu Seiny. Pohotovostní plán v rozdávání neprakticky velkých deštníků stěžoval rovnováhu při fotografování a natáčení přehlídky. Ani fakt, že kolekce obsahovala více než 60 modelů, nehrál do karet celkové atmosféry a zapříčinil tak místy nepozornost diváka.

Otevření přehlídky bylo však velmi efektní. Představení asymetrického přehozu v barvě slonové kosti s delší zadní částí v základu tričkového střihu a velkými knoflíky, který byl doplněn o širší společenské černé šortky v lesku a spadajícím opaskem byl architektonickou podívanou. Kreativní a noblesní pastva pro oči pokračovala i nadále. Jednotlivé looky jako kalhotové kostýmky, dlouhé kabáty s převisem na zápěstí a odlišnou barevností límce od zbytku modelu či vzor mřížky a top s vázankou a průstřihem patřily k velmi zdařilému úvodu.

Vzor nerovných pruhů námořnické barvy na jinak bílém základu na šatech či tričku lahodil s béžovými tóny spodních modelů a byl tak svěžím nádechem celé kolekce. Kreativní nováček Bruno Sialelli se však pak nechal v širším okruhu kolekce unést fantastickými sny malého Nema. Příběh chlapce zobrazený v komiksu „Little Nemo in Slumberland“. Příběhy snů byly hrdě vyneseny na šátcích, tričkách, košili s extrémně dlouhými rukávy, šortkách či šatech. Nepřehlédnutelným vzorem byla však barevná šachovnice, která vyvolávala iluzi halucinace, jako bychom se vzpamatovávali ze snů minulé noci.

Poslední část byla věnovaná šatům bohémského až antického stylu za použití flitrů, výšivek a jemných, pudrových tónů. Modely, které budou oblíbené v parném létu a dovolenkových destinací či společenských zahradních akcí.

Zdroj: vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram